Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Goron-stad, Berg des Doods

Hot in herre.

Eindelijk gaan we naar de vulkaan die je over heel Hyrule kunt zien. Teleporteer naar de Lanayru-toren en kijk naar het noorden. Je kunt haast niet naast de Berg des Doods kijken, onze volgende bestemming in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Wat een naam trouwens, Berg des Doods.

Spring van de Lanayru-toren en zweef naar beneden met je zweefzeil in noordoostelijke richting. Volg het bruine pad de berg op, richting Berg des Doods. Zet je schrap, het wordt een hele tocht.

Sprint verder en na enkele minuten kom je de Bergvoetstal tegen met daar ten oosten van de Tempel van Mo'a Keet. Je hoeft deze nu nog niet op te lossen als je geen zin hebt, maar activeer toch maar voor alle zekerheid het teleportatiepunt. Bij de Bergvoetstal zit ook een vrouw die je waarschuwt voor de helse temperatuur van Goron-stad. Ze raadt je aan een drankje te kopen van haar dat je hittebestendig maakt.

Koop brandwerende drankjes bij de Bergvoetstal voor je de Berg des Doods trotseert.

Het kost wat geld maar het is best dat je voor de zekerheid toch ingaat op haar aanbod. Het is een lange tocht en het duurt nog even voordat je een hittebestendig harnas krijgt. Volg het pad verder richting de Berg des Doods.

Berg des Doods: stop nr. 1

Hier beneden is het nog niet zo warm dus je hoeft dat drankje nog niet meteen te gebruiken. Volg het pad langs de warmwaterbronnen en ga verder naar het noordwesten. Pas op voor de vuur-Chuchu die je vanaf nu vaak zult tegenkomen. Ze schieten vuurballen op je af waardoor je zelf ook in brand schiet. Een snelle backflip kan je helpen om de vlammen te doven. Als je veel pijlen hebt kun je ze daarmee snel uitschakelen zonder zelf gevaar te lopen.

Je komt na de warmwaterbronnen opnieuw bij een splitsing. Links leidt naar de Eldin-toren, rechts naar een Wachter. We raden je aan recht naar de Eldin-toren te lopen via links om zo de wachter te ontwijken. Vervolgens kun je de toren beklimmen en met je zweefzeil terug op je pad terechtkomen. Meerdere vliegen in één klap sla je zo! Het pad naar de Eldin-toren staat wel vol met vuur-Chuchu en Moblins maar het is niets dat je niet aankunt. De Eldin-toren zelf is ook vrij gemakkelijk te beklimmen.

Vanaf de top van de Eldin-toren kun je met je zweefzeil een deel van het pad naar de Berg des Doods overslaan.

Nu je de kaart van Eldin hebt, zie je ook duidelijk het pad dat je nog moet volgen naar Goron-Stad. Spring met je zweefzeil van de Eldin-toren af en herneem je pad naar het noordwesten. Vanaf nu begint het wel stilletjesaan warmer te worden dus drink een drankje dat je hittebestendig maakt. Je kunt er eventueel ook zelf eentje maken door twee doofhagedissen te mengen met een Moblin-hoorn. Eén flesje beschermt je voor ongeveer zes minuten. Ga verder tot je Berg des Doods: Stop 3 tegenkomt. Moest het zijn dat je onderweg de Vuur-Talus tegenkomt, loop dan gewoon snel weg. Hij is sterk, maar gelukkig ook ontzettend traag.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en tricks
Basistips die de fijnere kneepjes van de vernieuwingen in Breath of the Wild uitleggen.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Vah Ruta dungeon oplossingen: controlezuilen, slurf, waterrad
Baan je een weg door de Watertitaan en activeer de controlezuilen.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Vuurtitaan Vah Rudania: Yunobo, drones ontwijken
Nog even wat klusjes opknappen voor je de Vuurtitaan zelf betreedt.


Berg des Doods: Stop nr. 3, Zuidmijn

Je bent nu in de Zuidmijn, waar de Goron kostbare mineralen halen uit ertsen. Het leuke is dat je hier op de Berg des Doods zelf ook heel veel edelstenen kunt mijnen. Zo kun je heel snel Rupees verdienen. Ook belangrijk in dit gebied is dat je tegen de toerist Kima praat, de enige Hyliaan die rondloopt in dit gebied. Hij geeft je de mini-missie 'De doofhagedissenjacht' waarbij je hem tien doofhagedissen moet geven. Dit is een ontzettend gemakkelijke mini-Missie en de beloning is een Anti-vuurpantser. We raden je dus sterk aan dat je deze mini-missie onmiddellijk doet. Je vindt doofhagedissen in de hele Zuidmijn en ze zijn vrij simpel te vangen door rond te sluipen en ze op te rapen.

Op je weg naar boven kom je ook de Tempel van Qua Raym tegen in midden in een plas lava.

Praat gerust ook eens tegen de Goron die je tegenkomt hier in de Zuidmijn. Ze vertellen je meer over Goron-stad en de 'gigantische hagedis' die over de top van de Berg des Doods ruimt. Wat verder zie je al een nieuw bord voor Berg des Doods: Stop nr. 4.

Berg des Doods: Stop nr. 4

Je hebt nog maar enkele meters te gaan voordat je Goron-stad bereikt, maar het is wel een gevaarlijk pad! Het begint vulkanisch puin te regenen dat je enorme schade kunt toebrengen. Probeer het dus zo goed mogelijk te ontwijken maar het is absoluut niet eenvoudig. Wanneer je Goron-stad bereikt, zie je een filmpje en de enorme hagedis waar eerder over gesproken wordt. Het is Vah Rudania, de volgende Titaan die je moet kalmeren.

Nu je Goron-stad bereikt hebt, is het eerste dat je moet doen Bludo vinden in het centrum van de stad. Van hem krijg je meer informatie over de Vuurtitaan Vah Rudania. Ook vertelt hij je dat een man genaamd Yunobo pijnstillers voor hem gaan halen is in de verlaten Noordgroeve. Je krijgt een nieuwe hoofdmissie genaamd 'Vuurtitaan Vah Rudania'.

Als je de volledige anti-vuur uitrusting genoeg upgrade, dan krijg je een outfitbonus die je immuun voor vuur maakt.

Belangrijk: haal nu zeker een anti-vuurpantser. Als je de mini-missie 'De doofhagedissenjacht' nog niet gedaan hebt, doe je het best nu in de Zuidmijn. Als je daar geen zin in hebt, kun je wel één kopen in Goron-stad voor 600 Rupees. Het is trouwens voldoende om de pantser te dragen. Een helm en broek zijn voorlopig niet nodig. Neem ook wat drankjes mee die je hittebestendig maken.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Vuurtitaan Vah Rudania: Yunobo, drones ontwijken

Read this next