Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Vuurtitaan Vah Rudania: Yunobo, drones ontwijken

Op jacht naar de vuurtitaan.

Dit is onderdeel van de hoofdmissie 'De Vier Titanen' in The Legend of Zelda: Breath of the Wild en leidt je naar het verre noorden van de kaart. Als je je een weg gebaand hebt door Eldin en terecht bent gekomen in Goron-stad, zoek je naar Bludo. Praat met hem en je krijgt een nieuwe missie genaamd 'Vuurtitaan Vah Rudania'. Het eerste wat je moet doen is Yunobo vinden die op zoek is naar pijnstillers voor de rugpijn van Bludo.

In het noorden van Goron-stad vind je de Tempel van Shae Mo'sah. Loop verder om terecht te komen in de Verlaten Noordgroeve. Hier staat Drak je op te wachten die wijst naar de locatie van Yunobo.

Verlaten Noordgroeve

Naast het enorme kanon vind je een waarschuwingsbord dat aanduidt dat dit de Berg des Doods - Stop nr. 6 is, met een hittemeter van maar liefst drie sterren. Om verder te gaan is je anti-vuurpantser niet meer voldoende. Je kunt kiezen tussen ofwel nog een anti-vuurbroek kopen in de winkel van Goron-stad (dit kost je 700 rupees), of een drankje drinken dat je hittebestendig maakt. In het tweede geval, koop je er best een drietal. Het is ook handig als je veel ijspijlen hebt, want alle vijanden in dit gebied zijn zeer kwetsbaar voor ijspijlen. Met één enkele ijspijl leggen de vervelende Lizalfos hier het loodje.

Voel je trouwens vrij om ook eens het kanon uit te proberen. Je kunt het afvuren door een bom in het gat te leggen en deze vervolgens te doen ontploffen. Door tegen de schakelaar te slaan, draai je het kanon ook.

Sla tegen de hendel van het kanon om in de juiste richting te schieten.

Ga nu verder naar beneden om je een weg te banen naar Yunobo. Schakel de vele Lizalfos die je tegenkomt uit met ijspijlen of gebruik een kanon om ze al van ver uit te schakelen. Dankzij de warme luchtstromen van de lava kun je met je zweefzeil ook gemakkelijk de afstanden overbruggen.

Wanneer je op de plek komt waar Yunobo gevangen zit, merk je dat hij vast zit achter een stevige rotswand die je niet stuk kunt maken met je normale bommen of met je hamer. De oplossing bevindt zich op het eiland ten westen van je, want hier staat ook een kanon. Leg een bom in het kanon, en laat deze detoneren terwijl het kanon zich draait. Met een goeie timing heb je gegarandeerd de rotswand mee en is Yunobo bevrijdt.

Na een filmpje waarin je kennismaakt met Yunobo, keert hij terug naar Goron-stad en kun je de items in het hutje oprapen. Er zijn vele rupees te vinden, alsook ijspijlen en wapens. Bovenaan de rots vind je ook een Korok-zaadje. Wanneer je alles te pakken hebt, teleporteer je weer naar Goron-stad en ga je praten met Bludo die je beloond met drie nieuwe anti-vuur drankjes. Je krijgt ook een nieuwe herinnering.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en tricks
Basistips die de fijnere kneepjes van de vernieuwingen in Breath of the Wild uitleggen.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Gorons, Berg des Doods
Tijd om de vulkaan die je over heel Hyrule ziet te beklimmen. Kleed je niet te warm aan.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Vah Rudania dungeon oplossingen: controlezuilen, titaanbesturing, kantelen
Tijd om deze Vuurtitaan al verschillende hoeken te kantelen en te bevrijden.


De Eldin-brug

Bludo heeft natuurlijk weer toevallig een goed excuus om niet zelf de jacht te openen op Vah Rudania. Maar aangezien Yunobo al vertrokken is, en omdat hij natuurlijk de Uitverkorene is, lost Link het dan maar zelf op. Ren terug naar de Verlaten Noordgroeve maar blijf het pad volgen. Steek de Goron-brug over. Je kunt hier een mijnwagen gebruiken door een strategische bom te plaatsen. De mijnkar brengt je naar de Goron-bronnen. Net zoals de echte warmwaterbronnen is het goed voor je als je erin kruipt. Als je weinig hartjes hebt, is het nu het moment om even het water in te duiken.

Als je naar de vulkaan kijkt zie je de gigantische hagedis Vuurtitaan Vah Rudania steeds groter worden. Ook als je dichterbij gaat, zie je een filmpje waarbij Yunobo wordt lastig gevallen door moblins. En deze twee zijn best sterk. Dit gevecht is echter niet te moeilijk als je één Moblin weglokt en van de helling duwt. De andere kun je dan in zijn eentje verslaan.

Wanneer Yunobo veilig is, vertel je hem dat de baas niet zal komen vandaag maar dat jij hem zal helpen. Yunobo zal in het kanon kruipen en jij moet mikken om de Eldin-brug omlaag te krijgen. Net zoals eerder met het hutje, moet je een bom in het kanon doen ontploffen terwijl het kanon aan het draaien is. Met een goede timing heb je zo de brug mee.

Vuur Yunobo met het kanon tegen de brug om deze naar beneden te laten vallen.

De Eldin-brug valt en het is tijd om je weg naar Vah Rudania verder te zetten. Vanaf nu wordt het opnieuw erg heet, dus haal je anti-vuur drankjes maar boven. Vah Rudiana laat drones neerdalen. Wanneer deze je zien, zal Vah Rudania vele rotsblokken naar beneden doen storten. En dat doet pijn.

Drones vernietigen

Zorg dus dat je uit het licht van de drones blijft. De eerste is te ontwijken door onder de uitstekende rots te gaan staan. Je kan Yunobo teken geven te blijven stilstaan door te fluiten (D-pad naar onder) en door opnieuw te fluiten zal hij je opnieuw volgen.

De volgende drones heb je geen ruimte om dekking te zoeken. Zeg daarom tegen Yunobo dat hij moet blijven staan terwijl jij de helling op klimt. Daar vind je een rotsblok dat je naar beneden kunt doen rollen en de drone vernietigd. Handig!

Nu kom je een kanon tegen. Yunobo zal er vanzelf in gaan kruipen. Draai het kanon zo dat het gericht staat op Vah Rudania en vuur het af. Vah Rudania zal verder de Berg des Doods opkruipen en jij kunt ook je weg verder zetten. Ga door naar de volgende drone en beklim opnieuw de helling. Bovenaan vind je een metalen krat dat je met je Magnesis kunt vastnemen. Duw het tegen een drone zodat deze crasht. Deze strategie werkt ook voor de volgende drones. Eenmaal je het pad hebt vrijgemaakt kun je terugkeren om Yunobo op te halen en verder te leiden.

Sla met de metalen kratten tegen de drones om deze te vernietigen.

Verderop wordt er opnieuw een kanon bewaakt door Moblins. Versla ze en vuur Yunobo terug af op Vah Rudania. Ziezo, nu hoef je dit nog maar één keer te doen. We zijn er bijna!

Ook de volgende drones kun je gemakkelijk vernietigen door te klimmen en een magnetische doos heen en weer te zwieren tegen de vele drones. Ze vallen letterlijk als vliegen.

Vervolgens heb je twee Moblins die opnieuw het kanon bewaken. Deze keer is het gelukkig de laatste keer. Versla de Moblins, vuur Yunobo af naar Vah Rudania en hij zal in de krater van de Berg des Doods kruipen. Link aarzelt niet om hem achterna te springen. Tijd om de Vuurtitaan Vah Rudania aan je kant te krijgen!

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Vah Rudania dungeon oplossingen: controlezuilen, titaanbesturing, kantelen

Read this next