Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Vah Naboris oplossingen: controlezuilen, draaien, elektriciteit

Draaien, draaien, draaien.

Vah Naboris is één van de vier titanen die je moet verslaan in The Legend of Zelda: The Breath of the Wild. Je vindt Vah Naboris in Gerudo, rondzwervend in de woestijn. Het is dan ook passend dat deze titaan de vorm aanneemt van een gigantische kameel. Je merkt ook al snel waarhij Vah Naboris als bijnaam 'de Bliksemtitaan' heeft. Het is namelijk erg moeilijk om in zijn buurt te komen omdat hij steeds bliksemschichten afvuurt.

Op deze pagina leggen we uit wat de oplossingen zijn van de Vah Naboris puzzels, hoe je de ballen gebruikt om de controlezuilen te activeren, hoe je het lichaam van Vah Naboris moet draaien, en hoe je de electriciteit activeert.

Op deze pagina :

Vah Naboris bereiken en kalmeren

Nadat je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild de Bliksemhelm aan matriarch Riju hebt gegeven, is het tijd om de Vah Naboris titaan te verslaan. Sla enkele voorraden in de winkels van het Gerudo-fort in en ga dan naar de observatiepost in het zuiden. Ga eerst het gebouw binnen en haal de Gouden boog uit de schatkist. Die komt zo meteen nog van pas.

Ga naar buiten en klim op de ladder. Praat met Riju en vertrek op jullie missie om Vah Naboris op de knieën te dwingen en te bestijgen. De bedoeling is om twee bompijlen (waarvan je er trouwens 20 krijgt) tegen elke poot van de Titaan te schieten. Het is belangrijk dat je hierbij in de blauwe cirkel blijft. Deze cirkel komt van de Bliksemhelm en beschermt je tegen de storm rond Vah Naboris. Gebruik de Gouden boog die je eerder oppikte om goed te mikken en de bompijlen ver genoeg te schieten.

Blijf tijdens de jacht op Vah Naboris altijd binnen de blauwe cirkel.

Als je alle vier de poten hebt uitgeschakeld, is Titaan gekalmeerd en kan de Vah Naboris dungeon beginnen. Bovendien is ook het teleportatiepunt nu geactiveerd, dus kun je altijd terugkeren als je beslist dat je eerst nog even ergens anders moet zijn.

Vah Naboris kaart vinden en zijn buik draaien

Net als in de andere Titanen moet je ook in Vah Naboris eerst een kaart van de dungeon vinden. Schakel om te beginnen de Wachter op de brug uit. Ga naar boven en sla rechts tegen het oog. Je komt nu in de buik van de Titaan die sterk op een kameel lijkt. In het midden zie je een elektriciteitsbron en groene kabels die aangeven dat ze stroom geleiden en momenteel onder spanning staan.

Ga aan het einde van de kamer op de ramp in het midden. Deze brengt je naar de kamer met de Sheikah-zuil die je de Titatenkaart van Vah Naboris geeft.

Samen met de kaart krijg je ook controle over enkele onderdelen van de dungeon. In dit geval 3 schijven in de buik van Vah Naboris die je in vier standen van 90 graden kunt draaien. En natuurlijk geven de oranje bollen de locaties van de controlezuilen aan. Deze moet je alle vijf activeren om de dungeon uit te spelen.

Kaart van Vah Naboris en de delen die je kunt besturen.

Keer terug naar de grote kamer en schiet alle gebroken muren in de ronde zijkanten met een bompijl stuk. Focus op de kubus aan een van muren. Draai de schijf waarop deze kubus staat totdat de ingang zich boven een van de geopende gaten aan de zijkant bevindt. Klim langs de zijkant naar binnen. Draai de schijf met de kubus nog een keer om de controlezuil recht te zetten en te activeren. Nog vier te gaan.

Draai alle schijven met de elektriciteitslijn naar de bovenkant. Aan het uiteinde van de grote kamer begint nu een muur rond te draaien. Gebruik de nissen in de muur om de hogere platformen te bereiken en rechts een controlezuil te activeren. Nog drie te gaan.

Gebruik Magnesis en Statis om de metalen geleiders op de juiste plaats te krijgen en wees snel genoeg om op de staart te klimmen.

Blijf helemaal bovenaan en steek naar de andere kant van de kamer over. Ga door de doorgang aan het einde. Hier zie je metalen geleiders aan de elektriciteitslijn hangen. Grijp de twee bovenste met Magnesis en sleep deze helemaal naar het begin. Neem de derde geleider en sleep deze helemaal naar het einde. Neem uiteindelijk de vierde geleider en breng deze helemaal naar het begin. Bevries deze geleider met Stasis, geef het enkele klappen en loop snel naar buiten. Van zodra de geleider op de juiste plaats schiet, begint de staart van Vah Naboris te bewegen. Je moet dus snel naar het einde lopen, zodat je op dit platform kunt springen.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Bliksemtitaan Vah Naboris: Bliksemhelm, Yiga-bende, Kohga
Haal de schat van de Gerudo terug.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Ganons Bliksemfantoom verslaan, Zwaard van de Zeven, Zonneschild
Zo gebruik je de wapens van deze gespannen eindbaas tegen zichzelf.


De zuilen in Vah Naboris activeren met de groene bal

Ga de ramp op en schiet het oog aan het einde stuk. Je kunt nu de bovenkant van Vah Naboris betreden. Schiet alle ogen stuk en draai je om. Klim op de ladder rechts. Draai aan het tandwiel totdat de elektriciteitsverbinding met het kristal contact maken. Dit activeert een bewegend platform waarmee je naar de overkant kunt.

Draai aan het tandwiel totdat beide contactpunten met elkaar in verbinding staan.

Versla in de volgende kamer met de lift de Wachter en schiet als de brug zakt op het oog net onder het platform . Activeer nu de controlezuil. Nog twee te gaan.

Spring voorbij de zuil helemaal naar beneden. Draai hier aan het tandwiel in beide richtingen tot de twee kristallen onder stroom staan. De nek van Vah Naboris zal zich nu oprichten. Ga met de lift naar de top en activeer hier de controlezuil. Nog eentje te gaan.

Zweef vanaf hier terug in de kamer met de controlezuil. Neem de lift helemaal naar boven. Grijp hier de groene bal. Ga terug naar beneden en laat je tussen het bewegende platform dat je eerder activeerde vallen. Spring door het gat in het plafond. Schakel de twee wachters uit en leg de bal op een van de twee schakelaars. Ga vervolgens naar de andere kant van waar je komt, neem de lift naar boven en breng ook de groene bal die je daar op een platform vindt naar de andere schakelaar. Activeer nu de laatste controlezuil.

Keer terug naar de grote kamer en draai alle schijven met de elektriciteitslijn naar beneden. Activeer nu de stuurmachine om het baasgevecht met Ganons Bliksemfantoom te starten.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Ganons Bliksemfantoom verslaan, Zwaard van de Zeven, Zonneschild

Read this next