Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen

Update: volledige kaart.

Al vanaf de eerste minuten van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, lokken de torens zich naar je toe. Zichtbaar van op verre afstand dienen ze tegelijkertijd als een ideaal herkenningspunt in het landschap alsook als een geheugensteuntje waar je nog heen moet. In het totaal zijn 15 torens te zien en te beklimmen in Breath of the Wild. Als je de top bereikt krijgt je een topografische kaart van het hele gebied, wordt de toren geactiveerd als teleportatiepunt, en het is natuurlijk ook een uitstekend uitkijkpunt om je omgeving te verkennen, tempels te markeren met runes op je kaart en om met je zweefzeil van af te springen.

Omdat ze zo ontzettend nuttig zijn, en sommigen best pittig zijn om te beklimmen, hebben we hier een opsomming gemaakt van alle torens en hun gebieden, met een beschrijving van hoe je ze makkelijk bereikt en beklimt.

Kaart met alle torens en hun locaties.

Meer algemene Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken
Lekker eten levert in Breath of the Wild ook unieke bonussen op.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen
Alles wat je in Breath of the Wild wilt ondernemen kosten geld, daarom is het belangrijk dat je een goede bron van inkomsten hebt.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen
Vind alle 12 locaties van de herinneringen in je fotoalbum en ontdek het volledig verhaal van de game.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden
Ook deze lieve dames zijn weer terug en deze keer kunnen ze zelfs je uitrusting verbeteren.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden
Vind de thuis van de Koroks en ruil de zaadjes voor meer plaats in je inventaris.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Locaties van alle Sheikah-torens

Toren der Wederopstanding
Over deze eerste toren die je in de game tegenkomt valt weinig te zeggen. Het beklimmen van de Toren der Wederopstanding gaat vanzelf, aangezien de toren onder je voeten groeit tijdens de hoofdmissie 'Volg de Sheikah-steen' en je er vervolgens enkel nog af moet springen. Terwijl je op de toren staat, krijg je meer informatie over hoe je met runes interessante plekken kunt aanduiden op de kaart.

Tweelingbergtoren
Op de weg van de Vergeten Hoogvlakte naar Kakariko passeer je langs de Tweelingberg met daarvoor de Tweelingbergtoren. Het is het gemakkelijkste om de rivier over te steken in de kloof want daar is de stroom het smalst. Ren een stukje terug en je kunt de toren beklimmen en activeren.

Hateno-toren
Als je de hoofdmissie 'Zelda's Erfenis' volgt naar Hateno dan zie je onderweg deze toren voorbij de Hateno-vesting. De toren staat op een heuvel en wordt omringd door doornen. Er zijn hier verschillende oplossingen. Je kunt rond de toren zoeken naar een manier om te klimmen, maar dat is erg lastig. Je weg wordt namelijk steeds tegengehouden en in het begin van de game heb je nog niet veel stamina. Daarom raden wij aan om vuurpijlen te gebruiken en af te schieten op het hout. Daardoor schiet het in brand en verdwijnt het. Je kunt natuurlijk ook vuur stoken aan de voet van de Hateno-toren.

Meertoren
De Meertoren bevindt zich ten zuiden van het Hylia-meer. Er staat niets in je weg om de toren te beklimmen, buiten het feit dat het pad naar de heuvel bewaakt wordt door een aantal sterke vijanden. Vecht je dus een weg naar de Meertoren en klimmen maar. Onderweg zijn er vaak plekken waar je je stamina even kunt bijvullen.

Woestijntoren
Op weg naar de Gerudo-regio naar de hoofdmissie 'De vier Titanen' kom je de Woestijntoren tegen. Deze toren is wat moeilijker, want ze staat in een teerpoel. Om de toren te kunnen beklimmen moet je met je Magnesis alle ijzeren kisten in de buurt in de teerpoel droppen. Terwijl je je Magnesis activeert, zie je de kisten onder de teer. Als je ze met Magnesis vervolgens op elkaar stapelt kun je een brug maken tot de toren. Het beste is dat je de brug maakt van de oever tot de rotsen in de teerpoel. Dan moet je minder afstand overbruggen. Je kunt dan gemakkelijk van de kratten naar de rotsen springen, een eindje klimmen en vervolgens van de rotsen op de toren springen. Van dat punt is het allemaal makkelijk.

Gerudo-toren
Je kunt niet naar de voet van deze toren gaan want...hij zweeft! Onder de Gerudo-toren is een enorme bodemloze put. Je moet dus een manier vinden er naartoe te zweven. Je doet dit het beste van op de berg in het oosten van de toren of via het noorden. Via het oosten is er een houten pad gemaakt waarvan je kunt zweven naar de toren.

Centrale toren
Deze toren is te vinden in de Hyrule-vlakte, niet ver van het kasteel. Je komt bij deze toren door vanop de Vergeten Hoogvlakte het pad te volgen dat recht naar het noorden leidt. Wees echter wel voorzichtig want het gebied rond de Centrale toren is niet veilig. Er zijn twee Wachters die de voet van de toren bewaken, al kunnen ze gelukkig niet bewegen. Als je klimt voordat je minstens één van de Wachters neerhaalt, zal je zeker sterven door hun lasers. Versla dus één van de Wachters eerst door hun laser terug te kaatsen. Dit doe je door je schild boven te halen en op de A-knop te drukken op het moment dat er een blauw licht uit het oog van de Wachter komt, vlak voor hij schiet.

Lanayru-toren
De Lanayru-toren beklimmen is geen grote uitdaging. Er zijn op weg naar boven genoeg plekken waar je je stamina kunt bijvullen tijdens het klimmen. Alleen de berg waar de Lanayru-toren zich op bevindt, wordt zwaar bewaakt door veel vijanden. De gemakkelijkste manier om de Lanayru-toren de bereiken is via het westen (vanuit het Lanayru-terras). De helling langs deze kant brengt je rechtstreeks naar de toren.

Akkala-toren
Deze toren is één van de moeilijkste in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De toren staat bovenop de magnifieke Akkala-vesting, en die wordt langs één kant begrensd door een ravijn. Aan de andere kant van de Akkala-vesting heb je een oude trap, maar die wordt bewaakt door Boklins en drones. De gemakkelijkste manier om naar boven te gaan is door gewoon te klimmen. Blijf zover mogelijk weg van de drones en klim je een weg naar boven. Eenmaal bovengekomen zal je merken dat het hier nog niet gedaan is. De Akkala-toren hangt ook vol met het paarse slijm dat je ook in de Titanen tegenkomt. In het kleine gebouw zie je een oog dat je moet kapotschieten met een pijl. Doe dat en gebruik je Magnesis om een brug te bouwen naar de toren. Door op de vrije delen van de muur te klimmen, geraak je zo bij de Akkala-toren. De klim naar boven is gelukkig wel makkelijk.

Eldin-toren
Je loopt zo goed als voorbij deze toren op weg naar de Berg des Doods. De enige uitdaging hier zit erin dat je hittebestendig moet zijn. Gebruik dus de juiste uitrusting of een drankje. Voor de rest is deze toren een eitje. De rotsen waar de toren op staat zijn niet moeilijk te beklimmen, en op de Eldin-toren zelf zijn er veel rustplekken te vinden.

Woudtoren
Deze toren staat in het midden van een moeras waar je steeds in zinkt als je er voet in zet. Gelukkig hebben de Boklins een eigen nederzetting gebouwd in dit moeras waar je gebruik van kunt maken. Loop dus over de constructie, klim wat omhoog en werk jezelf een weg naar de toren toe. Met Magnesis kun je ook nog een stalen krat uit het moeras halen om je te helpen.

Bergtoren
De bergtoren is een regelrechte pain in the ass. Hij staat in het midden van een grote plas water, met daarrond veel Lizalfos en Electro-wizzrobes. Zij vallen je aan zodra je in de buurt komt. Neem dus veel pijlen mee om zoveel mogelijk vijanden al uit te schakelen vanop afstand. Van zodra je denkt dat het veilig is om de Bergtoren te beklimmen langs één kant, kun je ermee starten.

Hebra-toren
Ook de Hebra-toren is een relatief simpele toren om te beklimmen. Hij is omgeven door ijs, maar eigenlijk kun je hier vrij gemakkelijk over klimmen. Moest het toch niet lukken, dan kun je het ijs met vuurpijlen of een meteoorstaf proberen smelten. De klim omhoog is voor de rest simpel. Er zijn voldoende balkons om op uit te rusten. Geen grote uitdaging hier.

Tabantha-toren
De Tabantha-toren staat op een heuveltop in het meest westelijke gedeelte van de spelwereld. Hij staat tussen oude ruïnes en een hoop zwarte smurrie. Klim op de meest westelijke van de pilaren en kijk naar het noorden. Daar zie je het oog dat je moet raken met pijl en boog om van de smurrie af te geraken. Schiet erop en één van de pijlers zal vallen en tegen de Tabantha-toren gaan lopen. Gebruik dus je zweefzijl om naar die zuil te zweven, en klim zo de toren op.

Read this next