Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Tempels in Hyrule-woud, Korok-proeven: Keo Ruug en meer

Niet verdwalen.

In het Hyrule-woud in The Legend of Zelda: Breath of the Wild liggen vier Tempels verscholen. De eerste, Tempel van Keo Ruug, is een klassieke Tempel die in het midden van het verborgen Korok-woud ligt. De drie andere Tempels kun je enkel betreden door de 'De Korok-proeven' missie te voltooien.

Als je nog niet weet hoe je in het Korok-woud moet komen, om bijvoorbeeld Korok-zaadjes te ruilen, volg dan de volgende aanwijzingen: zoek eerst ten noordoosten van Hyrule-kasteel en ten westen van Eldin de Woudtoren. Volg vanaf hier het pad naar het noorden tot je in het Verdwaalwoud komt. Volg de fakkels en zoek een pad naar het midden van het woud in het noordwesten. Doe dit erg traag en als de mist rond je begint te sluiten, loop dan terug naar een veilige plek en zoek een ander pad naast de mistbanken. Uiteindelijk kom je bij een kloof die je naar het Korok-woud leidt.

Hier praat je eerst met de Deku-boom, probeer je het Meesterzwaard los te trekken en praat je uiteindelijk met de grote Korok Chio. Die geeft je de 'De Korok-proeven' missie. Volg de markers op je map om vervolgens bij drie Tempelmissies te komen. Maar eerst moet je de Tempel van Keo Ruug voltooien, zodat je een handig teleportatiepunt hebt.

Tempel van Keo Ruug

Deze Tempel vind je meteen rechts van de Deku-boom. Activeer deze als eerste bij je eerste bezoek in het Korok-woud.

De oplossing van de Tempel van Keo Ruug is een doordenker. Als je binnenkomt zie je in de verte een schilderij met verschillende combinaties sterrenbeelden. Links en rechts zie je dezelfde sterrenbeelden tegen de muur, met daarnaast schakelaars die cijfers vertegenwoordigen. Dit cijfer wordt door het aantal zuilen ernaast aangegeven.

Kijk nu naar het schilderij in de verte en tel het aantal keren dat het betreffende sterrenbeeld voorkomt. Van links naar rechts is de oplossing 5-3-1-2.

Oplossing linkse sterrenbeelden.
Oplossing rechtse sterrenbeelden.

Als je door de poort gaat, vind je rechts nog een puzzel om bij een schatkist te komen. Tel opnieuw het aantal sterrenbeelden boven de poort. De oplossing van links naar rechts is 4-2-2-1. Open de kist om een Tweehandig ridderzwaard te krijgen.

Alle puzzels in de Tempel van Keo Ruug zijn nu opgelost. Tijd om de rest van het Korok-woud te ontdekken.


Nog meer Breath of Wild Tempels en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Tempels in Centraal-Hyrule: Rota Ooh, Kaam Ya'tak en meer
Alle locaties en oplossing van Centraal Hyrule en de Hyrule-vlakte op een rij.

Zelda: Breath of The Wild - Tempels in Necluda: Shee Vaneer, Shee Venath en meer
Alle locaties en oplossingen van de Tempels rond West-Necluda, Tweelingberg, Hateno, Lanayru-berg en Golf van Necluda.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


De vuurproef - Tempel van Maag Halan

De eerste Korok-proef en Tempelmissie 'De vuurproef' vind je in het noordoosten. De bedoeling van deze missie is om de Tempel van Maag Halan te bereiken door enkel een alleen de houten Korok wapens te gebruiken. Natuurlijk trotseer je onderweg vijanden met vuuraanvallen die je uitrusting snel tot as kunnen herleiden.

Loop bij het eerste stuk alle vijanden voorbij tot je bij houten kisten komt. Sla er twee bovenaan stuk, zodat je verder kunt. Hierna komen de vuuraanvallen. Het is dus handig als je al een Anti-vuurpantser hebt, zeker als je deze naar de tweede level hebt verhoogd en dus immuun bent voor vuurschade. Je vindt dit pantser in Goron-stad.

Probeer de Vuur-Keese en vijandige ijspijlen te ontwijken en loop naar het water tussen de twee rijen bomen. Pas echter op, want dit water is drijfzand. Je kunt er dus niet gewoon doorheen zwemmen. Spring van eilandje naar eilandje en weerkaats de aanvallen van de Octoroks. Alternatief kun je ook op de bomen kruipen en zo langs boven de overkant bereiken.

Gebruik de opwaartse wind van het vuur in je voordeel.

Ga verder tot je bij de volgende plas water komt en loop opnieuw voorzichtig over de strookjes land. Alternatief kun je ook met vuuraanvallen een stuk gras in brand steken en de opwaartse wind als een makkelijke binnenweg naar de Tempel gebruiken.

In de Tempel van Maag Halan vind je als beloning een Geavanceerde reuzenkern.

De controleproef - Tempel van Kuhn Sidajj

Om deze proef in het zuidwesten te doorstaan en de Tempel van Kuhn Sidajj te vinden, moet je net als in het Verdwaalwoud voorzichtig te werk gaan. Je krijgt echter een goede hint over welk pad je moet volgen. De Korok zegt namelijk: "De ijzervretende bomen zullen je belonen door bij wederzijdse aantrekkingskracht de juiste weg te wijzen." Concreet wil dit zeggen dat je de bomen met een ijzeren bol in hun mond moet volgen. Dit is soms moeilijk te zien door de mist, maar wees zoals altijd voorzichtig en loop weg als de mist te dik wordt.

Uiteindelijk leiden deze bomen je naar het Saria-meer. Hier moet je een kleine puzzel oplossen. Neem het Verroest schild op de grote steen en plaats deze in de mond van de boom bij de fakkels. In een boom vlakbij verschijnt nu een schatkist. Open deze kist voor een Barnsteen en zoek het vlot vlakbij. Raap ook al een Korok-waaier op.

Grijp met Magnesis de schatkist en plaats deze op het vlot vlakbij. Steek het water over door met een Korok-waaier in de juiste richting te blazen. Plaats de schatkist in de mond van de boom bij de fakkels aan de overkant van het water. Als je dit goed hebt gedaan, komt de Tempel uit de grond gerezen.

In de Tempel van Kuhn Sidajj vind je een Geavanceerde reuzenkern als beloning.

De eerste pelgrimstocht - Tempel van Daag Chokah

De laatste proef in het noordenwesten om bij de Tempel van Daag Chokah te komen is een stealth-missie. Je moet voorzichtig de Korok Oaki achtervolgen. Deze taak is makkelijker met de Ninja-outfit of een drankje dat je stiller maakt.

Over het algemeen is deze achtervolging redelijk simpel, maar wel lang. Je moet echter op twee momenten goed opletten. Na de uitgeholde boom zal Oaki schrikken en zich omdraaien. Blijf daarom achter de boom zitten tot hij opnieuw zijn pad verderzet.

Kort daarna trotseert hij een wolf. Schakel die wolf van ver uit met een pijl en zorg dat Oaki je niet ziet. Vervolgens is het nog een klein eindje naar de Tempel.

Lok eerste de wolf weg voor je hem aanvalt.

In de Tempel van Daag Chokah krijg je deze keer slechts een normale Geavanceerde kern.

Je hebt nu alle Tempels in het Hyrule-woud en Korok-woud voltooid. Keer terug naar Chio om 3 Harttruffels XL te krijgen. Hopelijk kun je de extra Heldenbollen die je hier hebt verdiend gebruiken om het Meesterzwaard te krijgen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties