Skip to main content

Zelda: Breath of the Wild - Tempels in Centraal Hyrule: Rota Ooh, Kaam Ya'tak en meer

Alle tempels in de Hyrule-vlakte.

Centraal Hyrule en de Hyrule-vlakte is het eerste gebied dat je na het verlaten van de Vergeten Hoogvlakte trotseert.

Op deze pagina vind je alle locaties van de Tempels in Centraal Hyrule en hun oplossingen. Deze gids wordt voortdurend aangepast met nieuwe informatie. De locaties van de Tempels die je op de onderstaande afbeelding ziet, vormen waarschijnlijk dus nog geen volledige lijst.

Dit zijn de Tempels die we tot nu in Centraal Hyrule van Breath of the Wild hebben gevonden:

  1. Tempel van Rota Ooh - Helemaal in het westen, naast de Arena.
  2. Tempel van Kaam Ya'tak - Ten zuiden van Centrale toren, naast Daphnes-berg.
  3. Tempel van Bosh Kala - Helemaal in het zuiden, naast de Proxim-brug.
  4. Tempel van Wahgo Katta - Oosten, vlakbij Rivierstal.
  5. Tempel van Hila Rao - Oosten, in het midden van Hylia-rivier, op Floret-zandbank.

Meer Breath of the Wild tips en tempels:

Zelda: Breath of The Wild - Tempels in Necluda: Shee Vaneer, Shee Venath en meer
Alle locaties en oplossingen van de Tempels rond West-Necluda, Tweelingberg, Hateno, Lanayru-berg en Golf van Necluda.

Zelda: Breath of the Wild - Tempels in Hyrule-woud, Korok-proeven: Keo Ruug en meer
Om deze tempels te vinden moet je eerst wat uitdagingen van de Koroks voltooien.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Tempel van Rota Ooh

De Tempel van Rota Ooh is aanvankelijk best verwarrend. Je doel is om de bal die achter de gesloten deur ligt, in een gat in de vloer in de rechtse hoek van de kamer te krijgen.

Schiet om te beginnen op de oranje schakelaar tegen de muur, rechts van de gesloten door. Het platform keert om en je ziet de bal liggen. Grijp de bal en leg deze buiten het platform dichtbij je startpositie.

Ga helemaal naar links en volg het gangetje om bij een schatkist te komen. Neem de sleutel uit de schatkist.

Keer terug naar de bal. Schiet opnieuw op de schakelaar die nu blauw is. Het platform keert terug naar zijn oorspronkelijk positie. Neem de bal en smijt die in de bak vlak naast de schakelaar. Schiet opnieuw op de schakelaar. Het platform keert om en de bal zal in het gat rollen.

Smijt de bal in deze bak.

Schiet opnieuw op de schakelaar en open de deur met de sleutel. Schiet opnieuw op de schakelaar. Je ziet nu een pilaar op en neer gaan. Deze katapulteert je in de lucht.

Ga op de pilaar staan, wacht totdat die je in de lucht gooit en schiet tijdens je val nog een laatste keer op de schakelaar. De weg naar de Heldenbol is nu open.

Vergeet ook de kist rechts aan de muur niet. Deze kun je makkelijk met Magnesis grijpen en bevat een Verenkling.

Tempel Kaam Ya'tak

In deze tempel draait alles rond kinetische energie en moet je grote en zware objecten tegen elkaar laten rammen.

Om door de eerste deur te komen, grijp je met Magnesis de kleine bal in de koker waar de grote bal aan vasthangt. Trek deze helemaal naar achter en laat los om de grote bal de deur te laten openbeuken.

Om voorbij de gepunte ballen te komen, gebruik je ofwel Magnesis of Statis om een opstropping te maken. Nu kun je er veilig voorbij glippen.

Versla vervolgens de twee robots om de hoek. Loop naar de twee fakkels bij de grote deur en steek een pijl in brand. Richt deze naar de planten aan de overkant, die het houten platform met de steen op bedekken. Steek deze in brand om het platform te vernietigen en de bal de deur te laten openen. Vergeet ook de kist rechts van het houten platform niet. Deze bevat een krachtig Tweezijdig grootzwaard.

Open in de volgende kamer eerst de schatkist links van de trap om een Ridderzwaard te krijgen. Blijf de gang volgen en versla de twee robots. Neem de trap naar beneden. Bevries om de hoek het platform met Stasis om niet te pletter te vallen. Steek het platform over.

In de volgende kamer zoek je eerst bij de deur een schatkist met daarin een Geavanceerde kern. Ga terug en activeer de schakelaar op het platform. Gebruik de hamer om de grote bal steeds verder het platform op te slaan tot deze uiteindelijk naar beneden valt en de deur opent.

De laatste puzzel vereist goede timing om op te lossen. Steek om te beginnen een pijl in het vuur en schiet deze naar de planten rond het houten platform met de grote bal. Nu beginnen de ballen te rollen. Door op het juiste moment de schakelaar te activeren, maak je een ramp die de bal op het stenen platform katapulteert. Dit platform moet je echter eerst met Statis bevriezen, anders valt de bal naar beneden. Als je timing goed is, vliegt en rolt de bal ver genoeg om de deur te openen.

Druk niet te snel op de schakelaar, anders zal de bal niet ver genoeg katapulteren.

Tenslotte moet je in de laatste kamer op de schakelaar gaan staan, de stormram met Statis bevriezen en deze enkele meppen verkopen zodat deze vooruit vliegt en de deur opent.

Sla op de schakelaar om jezelf naar boven te katapulteren, maar vergeet niet wat lager de kist te openen. Hierin vind je namelijk een kostbare diamant.

Ga verder naar de volgende Tempels van Centraal Hyrule: Zelda: Breath of the Wild - Tempel van Bosh Kala, Wahgo Katta, Hila Rao