Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen

Niet in struiken.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn Rupees en geld nog belangrijker dan in voorgaande Zelda-games. Tegelijk zijn ze echter ook veel moeilijker te vinden. Verwacht dus niet dat de Rupees zomaar in het gras liggen of dat je ze overal kunt oprapen.

Je hebt Rupees en geld nodig om uitrusting te kopen, maar bijvoorbeeld ook om zeldzame ingrediënten aan te schaffen die je gebruikt om in Breath of the Wild te koken. Daarnaast kosten talloze kleine taken zoals het registeren van een paard in Breath of The Wild ook geld en dat begint na een tijdje flink te tellen.

Hieronder vind je enkele handige tips om snel geld en Rupees in Breath of the Wild te verzamelen.


Nog meer algemene Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken
Lekker eten levert in Breath of the Wild ook unieke bonussen op.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen
Vind alle 12 locaties van de herinneringen in je fotoalbum en ontdek het volledig verhaal van de game.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden
Ook deze lieve dames zijn weer terug en deze keer kunnen ze zelfs je uitrusting verbeteren.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden
Vind de thuis van de Koroks en ruil de zaadjes voor meer plaats in je inventaris.

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen
Om een idee te krijgen van hoe groot de kaart is, moet je alle torens beklimmen.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Oude uitrusting en items verkopen

Winkels zijn niet alleen handig om koopjes te doen, maar je kunt er ook al je onbruikbare spullen en items verkopen. De meeste winkeliers nemen graag je overtollige uitrusting uit handen. Maak daar dus handig gebruik van.

Je kunt helaas geen wapens verkopen, maar oude kledij brengt snel veel geld op. Als je dus een beter stuk uitrusting hebt gevonden of armour met een special effect niet langer nodig hebt, verkoop dat dan zo snel mogelijk in een winkel.

Materialen en en grondstoffen verkopen

De meeste handelaars kopen maar al te graag je ingrediënten en grondstoffen op. Smijt dus zeker niet zomaar je planten, potions, fruit of edelstenen weg!

Vooral die laatste brengen veel geld in het laatje. Als je breekbare rotsen ziet (meestal aan de rand van een rotswand), kun je die met een hamer openbreken . Meestal valt er dan een edelsteen uit zoals amber, vuursteen, opalen, saffieren en zelfs diamanten.

Barnsteen is een erg goede bron van inkomsten aan het begin van de game.

Die edelstenen kun je voor heel veel Rupees verkopen. Een stuk barnsteen levert al snel 30 rupees op. Als je er zo 20 hebt, verdien je in één keer maar liefst 600 rupees. Barnsteen komt heel vaak voor, dus dat is niet moeilijk te vinden. Een saffier is 260 rupees waard, een diamant maar liefst 500.

Ook de grondstoffen die verslagen vijanden laten vallen, zoals bijvoorbeeld Moblin-tanden, kunnen winstgevend zijn. Raap alles op en verkoop ze wanneer je in een winkel bent. Tien Moblin-tanden zijn al snel 80 rupees waard. En dit voor een kleine moeite.

Gerechten verkopen

Met een kleine moeite is je eten meteen veel meer waard. Een doodgewone appel brengt je maar 3 Rupees op. Maar smijt die appel in een pan, dan kun je deze meteen voor 10 Rupees verkopen. Met elke extra appel die je in het vuur gooit, stijgt de verkoopprijs met 10 Rupees. Zo kan je dus heel snel 50 Rupees verzamelen. Appelbomen komen heel vaak in Hyrule voor, dus dit is een kleine goudmijn.

En hoe ingewikkelder het recept, hoe meer Rupees het waard is. Test dus alles eens uit en kijk hoeveel je voor verschillende gerechten krijgt. Maar wees niet te hebberig en zorg dat je nog wat eten over hebt voor moeilijke situaties.

Vazen, potten en kratten

Nintendo breekt niet zomaar met elke conventie in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hyrule staat nog steeds vol met breekbare vazen en potten gevuld met waardevolle dingen. Gooi ze dus tegen de muur of sla ze kapot met een wapen, en verzamel de Rupees die in het rond vliegen.

Vaak bevatten ze rode of paarse Rupees, en die zijn maar liefst 20 of 50 Rupees waard. Het is nu niet meteen hetzelfde als de lotterij winnen, maar het komt altijd goed van pas.

Daarnaast heb je in vijandelijke kampen ook vaak kratten staan. Sla ze kapot met een hamer of bijl en om items of Rupees te ontdekken.

Vernietig altijd kratten in vijandige kampen om wat extra items te verzamelen om later te verkopen.

Tempels en mini-missies voltooien

Het is misschien vanzelfsprekend maar we hameren er toch nog maar eens op: aanvaard altijd de mini-missies die je op je reis tegenkomt en vervolledig ze zo snel mogelijk. Als beloning krijg je vaak een paarse Rupee (50) in je handen geduwd, en soms zelfs meer.

Houd ook je ogen open in de vele tempels, want standaard herbergen deze altijd minstens één schatkist met waardevolle spullen. Meestal staat deze echter een beetje verscholen, dus je mist ze gemakkelijk. De extra moeite om ze te vinden is echter altijd de moeite waard. In de schatkisten vind je namelijk niet enkel nieuwe wapens en schilden, maar ook Rupees.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties