Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden

Meer dan 900?

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild verslijt je een heleboel wapens, bogen en schilden. Hyrule is een gevaarlijk land en het is geen slecht idee om tot op de tanden gewapend te zijn als je je op onverkend terrein waagt. Alleen is je ruimte om zwaarden, speren, hamers en ander wapentuig op te slaan beperkt. Het is echter mogelijk om extra ruimte in je inventaris te kopen. Dat doe je niet met Rupees, maar met Korok-zaadjes.

Als je The Legend of Zelda: The Wind Waker op Gamecube of de HD-versie op Wii U hebt gespeeld, klinkt de naam Korok je ongetwijfeld bekend in de oren. De kleine, boomachtige mannetjes zijn de dienaars van de Great Deku Tree, de geest die over de wouden waakt. Net zoals in The Wind Waker zijn de Koroks in Breath of the Wild ook op uitstap. Je vindt ze werkelijk overal in Hyrule. Je moet wel moeite doen om ze te vinden, maar als je ze ontdekt, belonen ze je met een waardevol Korok-zaadje. Die kun je dan zoals gezegd inruilen voor meer ruimte om wapens, bogen en schilden bij je te houden.

Korok-zaadjes locaties en oplossingen

Koroks verschuilen zich overal in Hyrule. Soms vind je ze simpelweg onder stenen op een afgezonderde bergtop, maar vaak kost het meer moeite om de schuilplaats van de mannetjes te ontdekken. Omdat er wel negenhonderd Koroks over Hyrule verspreid zijn, is het een titanenklus om de locatie van elke Korok afzonderlijk op te lijsten. Daarom geven we je algemene tips mee om naar Koroks te speuren. Velen verschuilen zich namelijk op dezelfde manier. Eens je de patronen herkent, verzamel je in geen tijd tientallen Korok-zaadjes.

De makkelijkste schuilplaats van een Korok is onder een steen. Daarbij gaat het vaak om één enkele steen die op een merkwaardige plaats ligt, zoals op een bergtop of in het midden van een ruïne. Als je de steen optilt, komt de Korok tevoorschijn. Keer dus elke steen om die je pad kruist, verdacht of niet verdacht.

Een typische Korok-schuilplaats onder een verdachte steen.

Over stenen gesproken, soms vind je cirkels van stenen waarmee je op het eerste gezicht niets kunt doen. Maar als je goed kijkt, ontdek je dat de cirkel niet volledig rond is omdat er één steen ontbreekt. Zoek dus in de buurt naar een passende steen, breng hem naar de cirkel en leg hem op de lege plaats. Als je het goed gedaan hebt, zal er een Korok verschijnen.

Bij stenen in het water moet je iets gelijkaardigs doen. Als je scherpe stalagmieten uit het water ziet steken en een cirkel vormen, moet je er een steen in gooien. Als je slaagt in die Zelda-versie van basketbal, dan krijg je een Korok-zaadje.

Mensenlief, wat houden Koroks van stenen. Als je op een rotsblok stoot dat aan de rand van een klif ligt, moet je er niet zomaar voorbijlopen. Kijk of je onderaan de klif geen put of plas vindt waar het rotsblok net in past. Als dat het geval is, is het tijd voor een spelletje golf. Duw het rotsblok naar beneden. Als het in de put of de plas terechtkomt, word je beloond met een Korok-zaadje.

Koroks verbergen zich ook in ijsblokken. Die vind je in koude regio's van Hyrule, zoals op de Lanayru-berg of op de Vergeten Hoogvlakte. Het enige wat je moet doen, is het ijsblok smelten. Dat kun je met vuurpijlen of vlammende wapens doen, maar gaat ook door simpelweg een vuurtje te stoken. Gooi en paar bundels brandhout en een vuursteen op de grond, sla met een metalen wapen op de vuursteen en het ijsblok verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je beloning is een Korok-zaadje.

Op bepaalde plaatsen in Hyrule zijn 'offerblokken' opgericht: grote of kleine standbeelden met een altaar ervoor. Een voorbeeld van zo'n offerblok vind je links van de brug naar Impa's huis in Kakariko village. Breng een offer door een stuk fruit uit je inventaris te nemen en op het altaar te leggen, en er verschijnt een Korok. We hebben ondervonden dat je fruit moet offeren dat in de buurt van het altaar groeit. Zo accepteert een altaar in de jungle geen appels, maar wel bananen.

Koroks eten graag fruit. Zoek deze plaatsen om eten te offeren.

Als je tegen een bloem loopt die daarna mysterieus verdwijnt, ben je een Korok op het spoor. De bloem zal een eindje verderop verschijnen, dus je moet je ogen goed openhouden. Ga naar de nieuwe locatie van de bloem, raak de plant aan en hij zal weer ergens anders verschijnen. Blijf dat doen tot de Korok zich eindelijk onthult.

Koroks zeggen het duidelijk graag met bloemen, want er is nog een andere manier waarop ze de geurige planten gebruiken om zich te verbergen. Soms kom je bloemen tegen die van kleur veranderen als je ertegen aanloopt. Als je goed rondkijkt, zie je meerdere van die bloemen. Het is de bedoeling dat je de bloemen in de juiste volgorde activeert. Dat klinkt moeilijk, maar als je goed kijkt, zie je dat het om één, twee, drie of meer bloemen gaat die bij elkaar staan. Je moet dus eerst tegen de ene, enkele bloem aanlopen, dan tegen de twee bloemen enzovoort. Doe dat tot de Korok verschijnt.

Ook waterplanten doen dienst als schuilplaats voor Koroks. Als je een cirkel waterlelies in een plas ziet, moet je niet aarzelen om erin te springen. Een nat pak is een klein offer voor een Korok-zaadje, toch?

Tijdens je avonturen door Hyrule kom je kleine windmolentjes tegen. Als je ze activeert, verschijnen er ballonnen die in gekke patronen bewegen. Schiet alle ballonnen met pijl en boog kapot, en de Korok zal zich onthullen. Vergeet je pijlen die hun doel gemist hebben niet op te rapen!

Maak er een gewoonte van om je wenkbrauwen te fronsen bij elke hoop dorre bladeren die je pad kruist. Blaas de bladeren weg met een bom of steek ze in brand met een brandend voorwerp en je zult zien dat je net de schuilplaats van een Korok heb verwoest. Jammer voor het mannetje, maar je bent wel een Korok-zaadje rijker!

Op verschillende plaatsen in Hyrule vind je boomstronken met daarop een afbeelding van een blaadje. Ga op de stronk staan en ergens in de buurt verschijnt er een cirkel van gele bollen. Het is aan jou om door de cirkel te springen voor de grote bollen van de cirkel allemaal klein zijn. Soms moet je daar erg creatief voor nadenken of heb je een bepaald stuk uitrusting nodig. Als je er niet in slaagt om de puzzel op te lossen, kun je het op je kaart met een icoontje markeren en later terugkomen.

Maak beide formaties gelijk om de Korok te doen verschijnen.

Soms ontdek je formaties van blokken die aan een slecht spelletje Tetris herinneren. Die formaties zijn altijd met twee en er is één verschil tussen beide. Als je Magnesis activeert, zie je dat je één blok kunt bewegen. Steek het blok in de ene formatie zodat het op de andere lijkt en je krijgt een Korok-zaadje voor je harde denkwerk.


Meer algemene Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken
Lekker eten levert in Breath of the Wild ook unieke bonussen op.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen
Alles wat je in Breath of the Wild wilt ondernemen kosten geld, daarom is het belangrijk dat je een goede bron van inkomsten hebt.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen
Vind alle 12 locaties van de herinneringen in je fotoalbum en ontdek het volledig verhaal van de game.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden
Ook deze lieve dames zijn weer terug en deze keer kunnen ze zelfs je uitrusting verbeteren.

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen
Om een idee te krijgen van hoe groot de kaart is, moet je alle torens beklimmen.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Korok-zaadjes inruilen en Korok-woud vinden

Om je Korok-zaadjes in te ruilen, moet je eerst Hestu vinden. Die grote Korok kom je op weg naar Kakariko tegen. Om zijn diensten te verwerven, moet je eerst de mini-missie 'Kostbare maracas' voltooien. Als hij opnieuw zijn instrumenten heeft, kan hij in ruil voor enkele Korok-zaadjes je inventarisruimte voor wapens, bogen en schilden verhogen.

Na enkele upgrades gaat hij echter terug naar zijn thuis in het Korok-woud. Hij verklapt dat het gebied ergens in het noorden ligt en dat je de Hylia-rivier moet blijven volgen om er te raken.

De Woudtoren, Hyrule-woud en Korok-woud vind je ten noorden van Hyrule kasteel en ten oosten van Eldin en de Berg des Doods.

Het Korok-woud ligt echter verscholen in het Hyrule-woud en om er te komen, moet je door het Verdwaalwoud gaan. Dat mistige bos ligt ten noorden van de Woudtoren. De truc om het Korok-woud te bereiken is door heel traag in noordwestelijke richting door het Verdwaalwoud te stappen. Laat je niet opslokken door de dichte mist en zoek een weg rond de mistbank. Uiteindelijk kom je bij een kloof, en aan het einde van dat pad ligt het Korok-woud.

In die thuis van de Koroks vind je Hestu net voorbij de locatie van het Meesterzwaard. Ook vind je enkele tempels in Korok-woud en kun je de 'De Korok-proeven' mini- en tempelmissies voltooien.

Ruil bij Hestu je Korok-zaadjes in.

Inventarisruimte uitbreiden

Er zijn in Hyrule ongeveer 900 Koroks te vinden. Maar geen paniek, als je slots voor wapens, bogen en schilden wilt unlocken, heb je 'slechts' 441 Korok-zaadjes nodig. In de volgende tabel zie je hoeveel zaadjes je nodig hebt per extra vakje dat je inventaris wilt vrijspelen:

Extra slot

Melee-wapens

Bogen

Schilden

1

1

1

1

2

2

2

2

3

3

3

3

4

5

5

4

5

8

8

5

6

12

12

10

7

17

17

10

8

25

25 (maximum)

10

9

35

 

10

10

45

 

10

11

55 (maximum)

 

15

12

   

15

13

   

15

14

   

15

15

   

15

16

   

20 (maximum)

Totaal

208

73

160

We raden aan om je eerst en vooral op extra slots voor mêlee-wapens te concentreren, aangezien je het daar het grootste deel van de tijd mee vecht. Hoe meer zwaarden, bijlen en andere wapens je bij je kunt dragen, hoe beter. Daarna is het geen slecht idee om je op bogen te richten. Schilden komen als laatste aan bod, omdat we gemerkt hebben dat we die minder gebruiken door de vele wapens die twee handen vereisen.

Over de auteur
Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties