Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Koninkrijk in Gevaar: Kasteel Hyrule betreden

Final countdown.

Vanaf hier wordt het bittere ernst in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Impa geeft je vroeg in de game met de missie 'Koninkrijk in gevaar' de opdracht om Ganon te verslaan en Kasteel Hyrule binnen te dringen, maar de meesten laten die links liggen tot ze de vier Titanen hebben bevrijd. Of tot ze zich sterk genoeg voelen om het tegen Ganon, het Onheil op te nemen. Of tot ze klaar zijn om de game eindelijk af te ronden. Dit is dan ook het goede moment om een aantal zaken te overlopen die je niet moet doen, maar je wel helpen in het allerlaatste gevecht:

  • Rond de main quest 'De vier Titanen' af en help alle volkeren hun problemen op te lossen. In ruil krijg je waardevolle uitrusting die je bij je toch door Kasteel Hyrule helpt.
  • Voltooi tempels om meer hartjes en energie te krijgen. Hoeveel je precies nodig hebt, moet je zelf beslissen, maar 'hoe meer, hoe beter' is een goede vuistregel.
  • Haal het Meesterzwaard uit het Korok-woud om de main quest 'Het zwaard van de held' af te ronden. Het Meesterzwaard komt pas echt tot zijn recht als je het tegen Ganon en zijn dienaren gebruikt.
  • Vind de feeënbronnen van alle Grote Feeën en upgrade je uitrusting tot het hoogste niveau.
  • Leg een verzameling pijlen aan. Vooral bompijlen en geavanceerde pijlen komen goed van pas. Breng ook de karakteristieke wapens van de vier volkeren mee (Gorons: Steenpletter, Zoras: Lichtschubbenspeer, Gerudo: Zwaard van de Zeven en Rito: Adelaarsboog). Als de wapens kapot zijn, kun je ze bij de smeden opnieuw laten maken.
  • Verzamel en upgrade alle stukken van de Geavanceerde uitrusting. Je koopt de onderdelen van het pantser bij Robbie in het Akkala-instituut. De uitrusting is door het prijskaartje van 6.000 Rupees en Wachter-onderdelen heel duur, maar is het door de extra verdediging tegen Wachters dubbel en dik waard. In Centraal Hyrule krioelt het namelijk van die achtpotige laserkanonnen.
  • Verzamel Korok-zaadjes en upgrade je inventarisruimte bij Hestu zodat je meer wapens, bogen en schilden kunt meenemen.
  • Koop of verzamel ingrediënten zoals vlees, kruiden, bessen en stukken van monsters, en leg een voorraad versterkende gerechten en drankjes aan. Neem voor de zekerheid ook een paar kleine feeën mee, zodat je in het slechtste geval opnieuw tot leven kunt komen.

Weg naar kasteel Hyrule

Dat wordt niet gemakkelijk. Zorg ervoor dat je de Centrale toren in de regio hebt ontdekt en beklommen, zodat de kaart beschikbaar is. De toren staat in het westelijke deel van Centraal Hyrule en is vanop de velden eenvoudig te zien.

Er zijn verschillende manieren om dichtbij Kasteel Hryule te komen.

De Wachters om de toren maken de beklimming echter geen simpele klus. Kruip rond de toren om hun lasers te vermijden of schakel ze eerst uit zodat je rustig naar boven kunt klimmen. Vanop de toren kun je zonder zorgen naar het noorden zweven. Als je met het Zweefzeil vooruit blijft gaan, beweeg je namelijk snel en kunnen de Wachters je niet raken. Doorkruis de ruïnes van het Kasteeldorp om de hoofdbrug te bereiken.

Wachters en Drones versperren je natuurlijk de weg, dus zoek dekking achter de muren en ruïnes om aan hun dodelijke lasers te ontsnappen. De 'normale' ingang van Kasteel Hyrule is de poort aan het einde van de brug. Die open je met Magnesis. Eens je dicht genoeg bij het kasteel bent, begint een tussenfilmpje te spelen - het maakt niet uit van welke kant je komt. Daarna wordt je landkaart door een 3D-kaart van Kasteel Hyrule vervangen, in dezelfde stijl als in de Titanen. Het is niet meer mogelijk om je landkaart te raadplegen zonder Kasteel Hyrule te verlaten. Dat doe je door op de kaart op X te duwen.

Met het Meesterzwaard zijn de Wachters heel wat makkelijker te verslaan.

Het is geen slecht idee om eerst de nabijgelegen ruïnes to doorzoeken voor je je op Kasteel Hyrule stort. Je loopt daarbij wel het risico tegen Wachters te moeten vechten, maar dat is met het Master Sword een stuk gemakkelijker. Er valt namelijk heel wat lekkers te rapen in de omgeving van Kasteel Hyrule. In de ruïnes, op muren, in putten of achter vervallen torens, werkelijk overal vind je schatkisten. Die bevatten dan nog eens uitstekende zaken zoals ijspijlen, geavanceerde pijlen, zilveren Rupees en edelstenen.

Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Ganons Bliksemfantoom verslaan, Zwaard van de Zeven, Zonneschild
Zo gebruik je de wapens van deze gespannen eindbaas tegen zichzelf.

Kortste weg naar Kasteel Hyrule

Je beslist zelf op welke manier je Kasteel Hyrule wilt bereiken. Aangezien Link overal kan klimmen, geven we je een paar goede toegangspunten mee. Een daarvan is een korte weg naar de troonzaal. Die is uitstekend als je het niet ziet zitten om het tegen alle Wachters rond het kasteel op te nemen.

Je hebt er wel de Zora-uitrusting voor nodig. Daarmee kun je in watervallen naar boven zwemmen. Kijk op je landkaart naar Kasteel Hyrule en de slotgracht, en je ziet overal watervallen die je in plaats van de poort aan de brug kunt gebruiken om het slot binnen te dringen. Elke waterval is een potentiële ingang.

Als je tijd wilt winnen, kun je met de Zora-outfit watervallen als binnenweg gebruiken.

De waterval links van de brug is de kortste weg. (Links van de waterval vind je de ingang van de kerker, als je toch het fort wilt doorlopen.) De watervallen brengen je stukje bij beetje naar boven. Zoek steeds naar een andere waterval en voor je het weet sta je voor de troonzaal. Daarin begint het laatste gevecht.

Voor je daaraan begint en Hyrule eindelijk redt, is het geen slecht idee om eerst Kasteel Hyrule naar interessante plaatsen, vijanden en voorwerpen te doorzoeken. Het startpunt is de waterval links van de brug.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties