Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken

Lekker potje stoven.

Koken is heel erg belangrijk in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De ingrediënten die je in heel Hyrule vindt, kunnen omgevormd worden tot heerlijke maaltijden met speciale effecten. Je herstelt je gezondheid, je houdt jezelf warm of koel, je geeft jezelf tijdelijk meer hartjes en nog veel meer.

Terwijl je prima een gerecht met één ingrediënt kunt maken, zoals gekookte appel, kook je de beste gerechten door meerdere verschillende ingrediënten te combineren. Maar zonder het juiste kookgerei, vuur en een beetje ervaring zal je carrière als chef-kok echter snel voorbij zijn. Daarom geven we een korte uitleg over het koken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Bon appetit!


Nog meer algemene Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen
Alles wat je in Breath of the Wild wilt ondernemen kosten geld, daarom is het belangrijk dat je een goede bron van inkomsten hebt.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen
Vind alle 12 locaties van de herinneringen in je fotoalbum en ontdek het volledig verhaal van de game.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden
Ook deze lieve dames zijn weer terug en deze keer kunnen ze zelfs je uitrusting verbeteren.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden
Vind de thuis van de Koroks en ruil de zaadjes voor meer plaats in je inventaris.

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen
Om een idee te krijgen van hoe groot de kaart is, moet je alle torens beklimmen.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Kookplaten en fornuizen vinden

Een goede kok gebruikt het juiste kookgerei om zijn meesterlijke gerechten klaar te maken. Dat is in The Legend of Zelda: Breath of the Wild niet anders. Alhoewel, Link moet het natuurlijk stellen met een simpele kookplaat boven een vuurtje. Die staan verspreid over heel Hyrule. Je vindt ze in het algemeen in dorpen, bij paardenstallen en kampen.

Fornuizen vind je meestal in de buurt van vijandige kampen.

Er is buiten die kookplaten geen andere manier om eten te koken en je kunt er ook niet zelf eentje meenemen. Maak dus altijd gebruik van een kookplaat om een handig gerecht klaar te maken wanneer je er eentje tegenkomt. Je weet niet wanneer je nog eens een kans krijgt om te koken.

Vuur maken met vuursteen

Vaak vind je een kookplaat die al boven een vuur staat. In dat geval kun je meteen beginnen koken. Het is echter ook goed mogelijk dat je af en toe het brandhout zelf nog moet aansteken.

In principe heb je in Breath of the Wild verschillende manieren om vuur te maken. De eenvoudigste methode is om in de buurt een vlam te zoeken. Met een toorts kun je vervolgens langs die vlam lopen (of als dat niet lukt, zwaai eens met je toorts), zodat die ook vuur vat. Vervolgens kun je met die toorts het brandhout onder de kookplaat aansteken. In dorpen heb je zelden moeite met een vuurtje te vinden.

Is er nergens in de buurt vuur te vinden, of heb je geen houten voorwerpen bij ja, dan zul je het zelf moeten maken. De gemakkelijkste manier is om een vuursteen naast het brandhout te leggen, en er vervolgens met een metalen wapen op te slaan. De vonken die daaruit vliegen, steken het hout in brand . Je kunt natuurlijk ook een vuurpijl op het brandhout schieten.

Koken - zo maak je eten klaar

Heb je een vuurtje branden, dan kun je starten met eten klaar te maken.

Selecteer in je inventaris een ingrediënt en druk op de X-knop om het vast te nemen. Vervolgens kun je met de A-knop extra ingrediënten toevoegen. Je kunt tot vijf ingrediënten tegelijkertijd vasthouden om een maaltijd klaar te maken.

Vervolgens druk je op de B-knop om uit je menu te gaan. Je zult zien dat Link de ingrediënten in zijn handen vast heeft. Leg nu alles in de kookplaat met de A-knop en na een korte animatie krijg je het resultaat te zien.

Koken - Ingrediënten combineren

In Hyrule zijn enorm veel ingrediënten te vinden die je met elkaar kunt combineren om maaltijden te maken die allemaal verschillende eigenschappen en variaties hebben. Meestal herstelt je gezondheid, maar soms krijg je ook speciale effecten zoals het versterken van je verdediging, sneller kunnen lopen, beter kunnen sluipen of bescherming tegen extreme temperaturen.

In principe moet je nooit vaste recepten koken. Je kunt elk ingrediënt in een pot gooien en kijken wat er gebeurt. Slechts heel zelden is het resultaat een nutteloos gerecht. In de beschrijving van alle ingrediënten staat echter meestal wel een hint over het resultaat. Aan de hand daarvan kan je wel inschatten welke effecten je maaltijd zal hebben.

Je moet je echter geen zorgen maken. Als je op zoek bent naar een zeer specifiek resultaat, dan zullen we binnenkort een overzicht hebben van alle recepten, ingrediënten en hun speciale effecten.

Dit gestoofd fruit bevat bananen waardoor het speciale effect heeft dat meer kracht geeft.
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties