Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Ganons Waterfantoom verslaan, Lichtschubbenspeer

Versla de eerste eindbaas.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild is Ganons Waterfantoom de eindbaas van Watertitaan Vah Ruta. De stem van Mipha waarschuwt je nog over het grote bereik van zijn speer, en ze liegt niet. Eén keer geraakt worden door de speer van de Waterfantoom kan je maar liefst drie hartjes kosten.

De eindbaas heeft twee manieren om zijn speer te gebruiken: ofwel zwaait hij deze in een halve cirkel van links naar rechts, ofwel steekt hij recht voor zich. Je ontwijkt deze best door te springen. Je schild zal te snel breken. Daarbovenop kun je een sterke tegenaanval uitvoeren als je op het juiste moment de aanval van de Waterfantoom ontwijkt. Op die manier kun je wel tot een vierde van zijn levensbalk in een keer verwijderen.

Je hoeft niet te wachten tot een bepaald moment in het gevecht om hem te raken. Je kunt hem bijvoorbeeld ook steeds bestoken met pijlen, maar hier doe je weinig schade mee en je kunt je pijlen later nog beter gebruiken. Kom ook niet te dichtbij, want hij kan zijn speer in de grond rammen en je met een scholgolf zware schade berokkenen.

Kom niet te dicht en ontwijk de schokgolf.

De beste manier blijft dus om zijn speer op het juiste moment te ontwijken en zo in slow-motion een reeks snelle aanvallen op hem uit te voeren met de sprintaanval. Niet alleen doe je hem zo een boel schade aan, hij is daarna ook nog even verdoofd waardoor je nog eens extra schade kunt doen.

Na dit twee keer te doen met een sterk wapen, zal de helft van Ganons Waterfantoom levensbalk weg zijn en moet je van strategie veranderen.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en tricks
Basistips die de fijnere kneepjes van de vernieuwingen in Breath of the Wild uitleggen.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Vah Ruta dungeon
Baan je een weg door de Watertitaan en activeer de controlezuilen.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Goron-stad, Berg des Doods
Tijd om de vulkaan die je over heel Hyrule ziet te beklimmen. Kleed je niet te warm aan.


Ganons Waterfantoom baasgevecht - tweede fase

Hij klampt zich nu namelijk vast aan het plafond en laat de arena overstromen met water. Je hebt vier kleine platformen om op te staan met amper ruimte om te bewegen. Ook stuurt hij nu ijsblokken op je af die je moet breken voordat je geraakt wordt. Je kun dit doen met je zwaard als je goede timing hebt, maar wij vonden pijl en boog het gemakkelijkste. Of gebruik je Cryonis kracht.

Ontwijk de laser door achter een van de platformen in het water te schuilen.

Als je pijl en boog gebruikt om de ijsblokken te breken, heb je tussenin namelijk nog de tijd om een paar keer op de Waterfantoom zelf te schieten en zo wat extra schade te doen. Let echter op, want hij kan nog steeds zijn speer bovenhalen. Af en toe zal hij zich verplaatsen en je de kans geven om in zijn oog te schieten. Doe dit met een elektropijl die je nog over hebt voor extra schade. Wanneer hij in het water valt en even niet kan bewegen kun je hem vervolgens raken met bommen of je zwaard. Gebruik het meest krachtige wapen dat je hebt.

Als hij bijna dood is, begint hij meerdere ijsblokken tegelijkertijd op te roepen. Een slimme truc hier is om Stasis te gebruiken op één van de blokken. De Waterfantoom roept namelijk pas nieuwe ijsblokken op wanneer ze allemaal stuk zijn. Zolang de ijsblok dus hulpeloos hangt te zweven, heb je dus enkele extra kostbare seconden tijd om de Ganons Waterfantoom te beschadigen.

Als beloning om Ganons Waterfantoom te verslaan, krijg je de Lichtschubbenspeer.

Wanneer je de Waterfantoom verslaat, valt hij in het water, en krijg je een extra hartje. Mipha zal verschijnen en de Titaan in de juiste positie brengen. Ook de regen stopt. Na het filmpje beloont de Zora-koning je met een mooie wapen, de Lichtschubbenspeer. Als deze breekt kun je een nieuwe laten maken door de smid van het Zora-paleis.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Goron-stad, Berg des Doods

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties