Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Ganons Vuurfantoom verslaan, Steenpletter

Versla de tweede eindbaas.

In The Legend of Zelda: Breath of the Wild is Ganons Vuurfantoom de eindbaas van Vuurtitaan Vah Rudania. In tegenstelling tot Ganons Waterfantoon kiest deze baas voor een meer directe aanpak. Hij blijft tijdens de eerste fase dicht in je buurt en valt je met een gigantische Nanozwaard aan.

Om het eerste deel van het gevecht te overleven, is het handig dat je de Sprintaanval goed beheerst. Als je deze techniek nog niet goed kent, kun je hem ook eerst oefenen in de Tempel van Ta'loh Naeg. Maar kort samengevat moet je net op laatste moment dat de vijand aanvalt die uithaal ontwijken. Dit geeft je de kans om enkele aanvallen direct na elkaar uit te voeren en heel wat schade uit te delen.

De Sprintaanval is vooral handig tegen Ganons Vuurfantoom omdat zijn aanvallen zo krachtig zijn dat ze je schilden snel breken. Gebruik dus een krachtig wapen dat je met beide handen moet hanteren en oefen op de timing van de eindbaas zijn aanvallen.

Ganons Vuurfantoom trekt echter tijdens de eerste fase van het gevecht op tactische momenten terug. Als hij in de lucht vliegt, betekent dit dat hij een vuuraanval voorbereidt. Blijf op deze momenten bewegen en sta niet stil. Als je snel genoeg bent, kun je de vonken makkelijk ontwijken.

De Sprintaanval is tijdens de eerste fase van het gevecht je beste wapen.

Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Vah Rudania dungeon oplossingen: controlezuilen, titaanbesturing, kantelen
Tijd om deze Vuurtitaan al verschillende hoeken te kantelen en te bevrijden.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Gerudo, woestijn overleven
Om de derde Titaan te vinden, moet je woestijn intrekken.


Ganons Vuurfantoom baasgevecht - tweede fase

Als Ganons Vuurfantoom de helft van zijn levenspunten kwijt is, wordt het gevecht plots een pak ingewikkelder. De eindbaas vliegt de lucht en omringt zich met een ondoordringbaar schild. Hij laadt een vuurbal op en spuwt die in jouw richting uit. Blijf van dit projectiel wegrennen tot hij ergens tegenaan knalt en buiten je bereik ontploft.

Om deze aanval op te laden, zuigt Ganons Vuurfantoom echter alle energie in de omgeving op. Hier moet je gebruik van maken. Smijt op het moment dat hij zijn aanval oplaadt een Afstandsbom in zijn richting. Laat vervolgens de bom ontploffen en de eindbaas valt op de grond. Loop er snel naartoe en deel enkele rake klappen uit.

Gebruik een Afstandsbom om het vuurschild te doorbreken.

Het gevecht verloopt nu opnieuw zoals in de eerste fase, maar het Nanozwaard van je tegenstander doet nu ook vuurschade. Wees dus extra voorzichtig en ontwijk de aanvallen op precies het juiste moment.

Ganons Vuurfantoom zal geregeld in de lucht vliegen en een vuurbal in je richting werpen. Blijf net als voordien wegrennen tot de bal buiten je bereik ontploft.

Blijf dit patroon herhalen en na enkele goede Sprintaanvallen heb je de eindbaas verslagen. De Vuurtitaan Vah Rudinia is nu van de invloed van Ganon verlost en de Uitverkorene van de Gorons Daruk neemt terug de controle over. Aan het einde van het filmpje krijg je zijn kracht: Daruks bescherming. Deze beschermt je automatisch tegen vijandelijke aanvallen als je de ZL-knop ingedrukt houdt.

Als beloning krijg je van de Gorons het krachtige wapen Steenpletter.

Als je terug in Goron-stad bent, praat dan nog even met de baas Bludo en hij beloont je met het krachtige wapen Steenpletter.

Ga verder met het volgende deel de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Weg naar Gerudo, woestijn overleven

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties