Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Ganons Bliksemfantoom verslaan, Zwaard van de Zeven, Zonneschild

Onder spanning.

De baas van Vah Naboris in The Legend of Zelda: Breath of the Wild is maar een enge verschijning. Ganons Bliksemfantoom beweegt ook razendsnel. Hij komt in drie schichtige bewegingen op je af en raakt je keihard. Als je hem probeert te slaan, blokkeert hij je moeiteloos met zijn schild. Af en toe krijg je na een block de kans om de Bliksemfantoom te raken, maar het gaat erg langzaam en je doet minder schade.

De enige manier om hem echt goed te raken is door op het juiste moment weg te springen en vervolgens een sprintaanval uit te voeren. Dan doe je veel schade met die sprintaanval, en kan de Bliksemfantoom daarna ook nog even niet bewegen, waardoor je nog wat extra aanvallen kunt uitvoeren.

De grootste kracht van Ganons Bliksenfantoom is zijn snelheid.

Ganons Bliksemfantoom baasgevecht - tweede fase

Blijf hem dus ontwijken en je sprintaanval gebruiken en na enkele keren heb je de helft van zijn leven al verwijderd. Nu gaat de Bliksemfantoom fase 2 in. Hierbij zweeft hij door de lucht en laat hij metalen pilaren neerdalen die vervolgens bliksem geleiden. Blijf hierbij te dicht in de buurt staan en je zal zwaar geraakt worden. De Bliksemfantoom hier proberen raken met pijlen gaat moeilijk, want het doet weinig schade en hij is simpelweg te snel om goed te kunnen mikken.

Gelukkig zijn de pilaren die hij op je afstuurt gemaakt van metaal en kun je deze met je Magnesis uit de grond trekken. Houdt zo'n metalen pilaar dicht bij de Bliksemfantoom, wacht dat hij de elektriciteit oproept en de Bliksemfantoom zal zichzelf raken. Hij valt dan op de grond, waarbij je hem een paar slagen kunt toedienen.

Gebruik zijn eigen metalen pilaren tegen de Bliksemfantoom zelf.

Vanaf nu zal hij terug zijn eerste aanval uitvoeren, maar zijn schild en zwaard zijn nu elektrisch geladen. Pas op want vanaf nu raak je je wapen en schild kwijt wanneer je geraakt wordt. Je verliest ook veel meer hartjes. Moest je de topazen oorbellen al gekregen hebben in het Gerudo-fort is het nu het moment om ze aan te doen. Dan ben je namelijk immuun voor elektriciteit.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Vah Naboris oplossingen: controlezuilen, draaien, elektriciteit
Trootseer de Bliksemtitaan en draai hem helemaal binnenstebuiten.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Koninkrijk in Gevaar: Kasteel Hyrule betreden
Hoog tijd om Ganon, het Onheil in de ogen te kijken en een weg naar Kasteel Hyrule te zoeken.


Ganons Bliksemfantoom baasgevecht - derde fase

Ook valt hij aan in drie fasen. Je kunt hem wel nog proberen blocken met een (houten!) schild, maar je raakt amper doorj zijn verdediging. Zijn aanvalspatroon is ook een stuk minder te voorspellen dus het is moeilijker in te schatten wanneer je een tegenaanval kunt uitvoeren.

Het is dus opnieuw belangrijk om je sprintaanval te gebruiken en van elke kans optimaal gebruik te maken om veel schade toe te brengen aan de Bliksemfantoom. Wanneer hij bijna dood is, zal hij ook proberen om een laserstraal af te voeren. Je kunt deze terugkaatsen met je schild of snel achter een muurtje schuilen om niet geraakt te worden hierdoor. Hierna zal hij je opnieuw met zijn zwaard aanvallen.

Als beloning krijg je het Zwaard van de Zeven en het Zonneschild

Eenmaal je de Bliksemfantoom van Vah Naboris verslagen hebt, krijg je een hartje extra en een nieuwe speciale vaardigheid: Urbosa's furie. Hiermee kun je door Y in te drukken, bliksem rond je oproepen om vijanden te raken. Verkleed je opnieuw als een vrouw en teleporteer terug naar het Gerudo-fort. Breng rapport uit bij Riju en ze beloont je met twee schatkisten. In het ene zit het Zwaard van de Zeven met 32 aanvalskracht. In het andere zit het Zonneschild, met een kracht van 48. De hoofdmissie 'Bliksemtitaan Vah Naboris' is op z'n eind.

Ga verder naar het volgende deel van Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Koninkrijk in Gevaar: Kasteel Hyrule betreden

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties