Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen

Update: nieuwe herinneringen.

Foto's en herinneringen is een Hoofdmissie in The Legend of Zelda: Breath of the Wild waarin je 12 locaties aan de hand van foto's in je Fotoalbum moet vinden. Elke locatie levert een filmpje op die wat meer over het verhaal van de game en de gebeurtenissen van 100 jaar geleden vertellen. Je kunt deze Herinneringen opnieuw in je Missies-lijst bekijken.

Om de 'Foto's en herinneringen' missie te krijgen, moet je eerst de 'De wijze Impa' en 'Zelda's erfenis' voltooien. Dit doe je door naar het Hateno-Instituut te gaan en daar je Sheikah-steen te upgraden. Hierdoor krijg je de kracht om foto te maken voor je Fotoalbum. In dit album vind je echter 12 historische foto's die je 100 jaar geleden met Zelda hebt gemaakt. Om het hele verhaal te ontdekken en handige beloningen te ontvangen moet je dus alle 12 locaties vinden, plus 6 andere herinneringen die je krijgt voor het voltooien van bepaalde punten in de game.

Laatste update: 22/03/2017.

Hieronder vind je een kaart met de herinneringen die wij al gevonden hebben. Deze lijst wordt voortdurend uitgebreid. Wat verder beneden op de pagina vind je een uitgebreidere uitleg over hoe je de verschillende locaties moet vinden en een meer ingezoomde kaart.

 1. De schijnceremonie - Heilige grond, ten zuiden van Hyrule kasteel.
 2. ???
 3. Overtuiging en verdriet - Kolomo-meer, overkant van Komoro-fort.
 4. Daruk - Beloning voor voltooien van Vuurtitaan Vah Rudania missie.
 5. ???
 6. Urbosa - Beloning voor voltooien van Bliksemtitaan Vah Naboris missie.
 7. De Yiga-bende - Vlakbij Kara Kara-bazaar, ten noordenoosten van Gerudo-fort.
 8. Een voorgevoel - Ten noorden van Woudstal, ten oosten van Woudtoren en ten westen van Goronbi-meer.
 9. ???
 10. Mipha - Beloning voor het voltooien van Watertitaan Vah Ruta missie.
 11. Van de regen in de drup - Vlakbij Deya, ten oosten van Verkennersberg.
 12. ???
 13. ???
 14. ???
 15. Het Onheil ontwaakt - Weg naar Lanayru (oost), ten oosten van Lanayru-berg.
 16. ???
 17. ???
 18. Het Meesterzwaard - Beloning voor het vinden van het Meesterzwaard.

Meer Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken
Lekker eten levert in Breath of the Wild ook unieke bonussen op.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen
Alles wat je in Breath of the Wild wilt ondernemen kosten geld, daarom is het belangrijk dat je een goede bron van inkomsten hebt.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden
Ook deze lieve dames zijn weer terug en deze keer kunnen ze zelfs je uitrusting verbeteren.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden
Vind de thuis van de Koroks en ruil de zaadjes voor meer plaats in je inventaris.

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen
Om een idee te krijgen van hoe groot de kaart is, moet je alle torens beklimmen.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


1. De schijnceremonie

Deze herinnering vind je in het centrum van Hyrule. De makkelijkste route is vanaf de Centrale toren in noordoostelijke richting langs de Passeri-weide tot je bij de Heilige grond komt.

"Een van de Uitverkorenen, Link, is benoemd tot lijfwacht van Zelda, prinses van de koninklijke familie van Hyrule. Op Daruks aanraden voeren ze de 'legendarische ceremonie'uit, maar Zelda's gezicht staat op onweer en haar toon is somber."

3. Overtuiging en verdriet

Teleporteer naar de Toren der Wederopstanding en vlieg naar het Kolomo-meer in het noorden. Zoek aan de overkant van het Komoro-fort een klein heuveltje aan de oever van het meer.

"Zelda en Link zijn op weg naar Goron-stad om aanpassingen aan de Titaan te maken. Onderweg vertelt Zelda dat ze vastberaden is de geavanceerde technologie te onderzoeken. Daarna ondervraagt ze Link en komt eindelijk de pijn die ze verborgen hield naar boven."

4. Daruk

Beloning voor voltooien van Vuurtitaan Vah Rudania missie.

"De Uitverkorene Daruk is op de Berg des Doods aan het trainen met zijn Titaan terwijl hij op zijn gebruikelijke joviale manier met Link praat. De vulkaan begint te rommelen en er vallen stenen richting het tweetal. Daruk mept ze weg, maar vraagt zich af wat er zojuist is gebeurd.

6. Urbosa

Beloning voor voltooien van Bliksemtitaan Vah Naboris missie.

"Op uitnodiging van Urbosa is Link naar de Gerudo-woestijn gekomen. Hier vindt hij een slapende Zelda, uitgeput van haar onderzoek. Urbosa vertelt Link over de zorgen en het verleden van Zelda en zegt hem nogmaals 'haar te beschermen'."

7. De Yiga-bende

Teleporteer naar de Woestijntoren en vlieg naar het westen de woestijn in. Beneden zie je een kleine oase. Dit is de Kara Kara-bazaar. De herinnering vind je vlakbij het meertje.

"Zelda is Links constante aanwezigheid zat en besluit in haar eentje onderzoek te doen. Helaas wordt ze aangevallen door de Yiga-bende. Zelda rent voor haar leven, maar wordt in een hoek gedreven. Op het laatste moment wordt ze echter gered door Link."

8. Een voorgevoel

Teleporteer naar de Woudtoren en ga naar het oosten op de flaken van de Berg des Doods. Blijf stijgen tot je een plateau met enkele Lizalfos tegenkomt. De herinnering vind je vlakbij.

"Zelda kan Link inmiddels waarderen, maar ze is bang dat hij zich wel erg makkelijk in het gevaar stort voor haar. Vervolgens spreekt ze haar bezorgheid over het groeiende aantal monsters uit, vooral nu sterkere soorten ook zijn verschenen."

10. Mipha

Beloning voor het voltooien van Watertitaan Vah Ruta missie.

"Mipha verzorgt Links wonden bovenop de Titaan. Ze bezit een genezende kracht en spreekt zachtjes maar daadkrachtig over haar voornemen om alle verwondingen die in de strijd met Ganon worden opgelopen, te genezen."

11. Van de regen in de drup

Teleporteer naar de Tempel van Bosh Kala en beklim de Verkennersberg in het zuiden. Kijk voortdurend naar het westen over de rivier, tot je een grote boom ziet. Vlieg hier naartoe om de herinnering te vinden.

"Onderweg naar een onderzoek worden Zelda en Link door regen overvallen. Ze gaan onder een boom schuilen terwijl Link zijn zwaardkunsten oefent. Zelda kijkt toe en vergelijkt haar eigen situatie met die waarin Link zich bevindt."

15. Het Onheil ontwaakt

Deze herinnering is wat moeilijker te bereiken. De makkelijkste manier is om eerst naar de Tempel van Ta'loh Naeg te teleporteren. Vervolgens ga je in noordoostelijke richting voorbij de Feeënbron. Blijf dit pad volgen tot je bij de ruïnes rond het water komt. Blijf naar het oosten gaan tot je uiteindelijk bij de poort van de Weg naar Lanayru (oost) komt.

"Zelfs in de Bron der Wijsheid op de top van de Lanayru-berg heeft Zelda's ritueel geen effect en teleurgesteld daalt ze de berg af met Link. Mipha begint Zelda te vertellen hoe zij haar genezende kracht benut, maar ze wordt onderbroken door de zojuist ontwaakte Ganon."

18. Het Meesterzwaard

Beloning voor het vinden en verdienen van het Meesterzwaard. Meer informatie over hoe je dit unieke wapen krijgt, lees je hier: Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen

"Zelda arriveert bij de voet van de Deku-boom met het Meesterzwaard. Ze vertrouwt het zwaard aan de boom toe en laat een bericht achter voor als Link terugkomt. Ze glimlacht terwijl ze het eens is met de boom die voorstelt dat ze het Link beter zelf kan zeggen."

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties