Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Feeënbronnen en Grote Feeën locaties, Kleding upgraden

Update: alle feeën gevonden.

Hoewel The Legend of Zelda: Breath of the Wild de klassieke Zelda-formule zijn kop zet, blijft de game op sommige vlakken toch trouw aan de traditie. Een van die tradities zijn de Grote Feeën en hun Feeënbronnen, die al sinds het origineel van 1987 deel uitmaken van de Zelda-reeks.

De feeënbronnen in Breath of the Wild zijn in de uithoeken van de wereld verborgen. Het is zelfs mogelijk om de game uit te spelen zonder ooit op één grote fee te stoten. Toch is het de moeite om ze op te zoeken, want ze spelen een belangrijke rol. In ruil voor Rupees en materialen upgraden grote feeën namelijk je pantser en kleding. Om te voorkomen dat je elke steen in Hyrule omdraait om de grote feeën te vinden, geven we je de locatie van de feeënbronnen mee. Bovendien vertellen we je meer over het upgraden en de kosten daarvan.

Pantser en kleding upgraden, kosten, nut

In tegenstelling tot wapens zijn pantser en kleding onbreekbaar in Breath of the Wild. De game bevat dan wel verschillende stukken pantser en kleding, maar de onderlinge verschillen zijn niet zo groot. Focus je op de uitrusting die je het mooist vindt en je de beste bonussen geeft. Je kunt je kleding en pantser waar en wanneer je maar wilt veranderen, dus maak je er niet te veel zorgen over.

Grote feeën upgraden je pantser en kleding. Er zijn in totaal vier grote feeën in Hyrule te vinden en elke fee die je vrijspeelt, verhoogt het upgradeniveau van je uitrusting. Het maximum is vier, één niveau voor elke grote fee. Elk niveau verhoogt de verdediging van je pantser en maakt Link weerbaarder tegen schade.

Om je uitrusting bij een grote fee te upgraden, moet je eerst de feeënbron unlocken. Dat doe je door de grote fee in kwestie een bepaalde hoeveelheid Rupees te geven. Aanvankelijk kost dat weinig, maar het wordt al snel duurder per grote fee die je vrijspeelt. De eerste grote fee vraagt je om 100 Rupees, de tweede om 500, de derde wil er 1.000 en om de vierde te unlocken moet je diep in je buidel tasten: ze vraagt namelijk 10.000 Rupees.

Eens de grote fee vrijgespeeld is, moet je geen Rupees meer betalen om je uitrusting te upgraden. De grote fee heeft wel bepaalde materialen nodig om je pantser en kleding te verbeteren. Natuurlijk stijgen de kosten met het niveau. Voor de lagere niveaus heb je genoeg met alledaagse materialen zoals vissen of insecten, maar voor de hogere niveaus heb je waardevolle draken- of Lynel-materialen nodig.


Meer algemene Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild - Paard en Epona temmen, registreren en band verhogen
In een Zelda-game is je paard je trouwste vriend. Zo krijg je een viervoeter en bouw je de band met hem of haar op.

Zelda: Breath of the Wild - Koken: ingrediënten combineren en vuur maken
Lekker eten levert in Breath of the Wild ook unieke bonussen op.

Zelda: Breath of the Wild - Snel Rupees en geld verdienen
Alles wat je in Breath of the Wild wilt ondernemen kosten geld, daarom is het belangrijk dat je een goede bron van inkomsten hebt.

Zelda: Breath of the Wild - amiibo ondersteuning
Breath of the Wild ondersteunt maar liefst 13 verschillende amiibo. We zetten op een rij wat ze allemaal precies doen.

Zelda: Breath of the Wild - Foto's en herinneringen: locaties en beloningen
Vind alle 12 locaties van de herinneringen in je fotoalbum en ontdek het volledig verhaal van de game.

Zelda: Breath of the Wild - Korok-zaadjes en Korok-woud vinden, inventaris uitbreiden
Vind de thuis van de Koroks en ruil de zaadjes voor meer plaats in je inventaris.

Zelda: Breath of the Wild - Toren locaties, wereldkaart invullen
Om een idee te krijgen van hoe groot de kaart is, moet je alle torens beklimmen.

Zelda: Breath of the Wild - Meesterzwaard (Master Sword) krijgen
Natuurlijk zit dit iconische wapen ook in Breath of the Wild, maar je moet er wel goed naar zoeken.

Zelda: Breath of the Wild - Dark Link outfit uit Ocarina of Time krijgen
Je kunt niet tegen je schaduwkant vechten, maar wel zijn outfit krijgen.

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.


Locatie Grote Fee 1: Bron van Cotera

Cotera is waarschijnlijk de eerste grote fee die je ontmoet. Je vindt haar vlakbij het dorpje Kakariko in de regio Tweelingbergtoren. Spreek met de dorpsbewoners en je krijgt een paar tips over de locatie van de bron van Cotera.

Als je Cotera een bezoekje wilt brengen, vertrek je het best van de tempel van Ta'loh Naeg. Die vind je op de heuvel naast Kakariko. Rechts van de tempel leidt een pad het bos in. Volg het pad tot je op een splitsing komt. Ga naar links tot je op een gedrocht van een bloem stoot.

Als je de bloem van dichtbij bekijkt, zie je een paar feeën in de buurt. Klim op het bloemblad en je kunt met Cotera praten. Vervul haar eisen ze zal in al haar… glorie verschijnen.

Locatie Grote Fee 2: Bron van Mija

Je vindt de bron van Mija in het noordoosten van de Akkala-regio. Om precies te zijn: aan de oostelijke oever van het Akkala-meer in de buurt van de tempel van Dah Hesho, en ten zuidoosten van Tarrey.

Als die locaties je niets zeggen, neem je het best eens een kijkje op de wereldkaart. Zoek naar de ruïnes van de Akkala-vesting (waar de Akkala-toren staat). Die ruïnes liggen in de zuidwestelijke hoek van de Akkala-regio. Rechts van de ruïnes vind je het Akkala-meer met een cirkelvormig eiland in het midden. De feeënbron ligt aan de oostelijke oever van dat meer. De feeënbron verschijnt trouwens pas op je map als je hem hebt gevonden.

Ga naar die locatie en zoek naar een klein bosje dat door ondiep water omgeven is. Als je de nabije tempel van Dah Hesho ontdekt hebt, kun je dat als uitgangspunt nemen en met je Zweefzeil naar de feeënbron zweven.

Als je het bosje hebt ontdekt, dan heb je ook meteen Mija's bloem gevonden. Praat met de bloem, en als je Mija kunt betalen, zal de grote fee verschijnen.

Locatie Grote Fee 3: bron van Caesa

De grote fee Caesa houdt zich schuil in de regio van de Tabantha-toren, in het westen van Hyrule. Om precies te zijn vind je haar bij de rotsachtige helling noordwestelijke helling van de Piper-berg, die ten zuiden van de Tabantha-toren ligt. Nog meer oriëntatiepunten nodig? De feeënbron ligt ongeveer in het midden van de rechte lijn tussen de Tabantha-brug en de Nero-berg (waarop de Tabantha-toren staat).

Je raakt het snelst bij de feeënbron als je van de Tabantha-toren vertrekt en de Nero-berg afloopt. Als je de toren reeds hebt vrijgespeeld, dan kun je ernaartoe reizen en naar het zuiden kijken. Overdag is Caesa's bloem vanaf daar goed zichtbaar.

Eens je je doel voor ogen hebt, moet je alleen een hooggelegen plaats vinden om met je Zweefzeil naar beneden te zweven. De Tabantha-toren is veruit de beste plaats om dat te doen. Geef Caesa de Rupees die ze vraagt en je unlockt de grote fee.

Locatie Grote Fee 4: Bron van Tera

De bron van Tera is makkelijk te vinden, maar is veruit het moeilijkst te bereiken. Dat komt omdat haar Tera zich schuilhoudt in de vreselijke woestijn van Gerudo, in de zuidwestelijke hoek van Hyrule.

Voor je naar de bron op zoek gaat, moet je wel enkele voorbereidingen treffen om de dodelijke hitte van de woestijn te overleven. Zorg voor eten, drinken en passende kleding. Je reist het best 's nachts, als het wat frisser is. Houd er rekening mee dat het een lange wandeling is. Je moet van de Gerudo-fort ver naar het zuidwesten een gebied opzoeken dat op de kaart 'Drakendomein' heet.

Iets verder naar het zuidwesten vind je een reusachtig skelet, dat op de kaart Reuzenwalvis (Gerudo) heet. In het midden van het skelet vind je Tera's feeënbron. In de buurt van het skelet vind je trouwens ook de Tempel van Hawa Koth.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties