Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Breath of the Wild - Bliksemtitaan Vah Naboris: Bliksemhelm, Yiga-bende, Kohga

Schatten van de Gerudo.

De hoofdmissie 'Bliksemtitaan Vah Naboris' begint in de troonzaal van het Gerudo-fort als onderdeel van de hoofdmissie 'De vier Titanen'. Voordat je de Bliksemtitaan van de Gerudo kunt trotseren heb je eerst een artefact van de Gerudo nodig: de Bliksemhelm. Enkel met die helm geraak je voorbij de bliksem die rond Vah Naboris hangt. Gerudo matriarch Riju vertelt je dat de Bliksemhelm onlangs werd gestolen door de Yiga-bende. Aangezien ze je al een hele tijd het leven zuur maken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild grijp je maar al te graag de kans om ze uit te roeien en de Bliksemhelm terug te brengen. Twee vliegen in één klap!

Huur een woestijnwalrus om snel bij je bestemming te komen.

Er wordt een nieuw punt gemarkeerd op je kaart, in de Karusa-ravijn. Het is een duidelijk uitsteeksel in het noorden van de Gerudo-woestijn, en niet al te ver van het Gerudo-fort. Huur een woestijnwalrus aan de ingang van het Gerudo-fort en zand-surf ernaartoe. Op weg naar de ravijn wordt je lastig gevallen door verschillende rotsblokken.

Karusa-ravijn

Wanneer je standbeelden van kikkers begint te zien, mag je je beginnen verwachten aan de eerste Yiga-bendeleden. Je bent ze ongetwijfeld al in Hyrule tegengekomen, vermomd als reizigers. Nu doen ze die moeite niet meer, en vallen ze je meteen gewoon aan. Gelukkig zijn ze niet al te moeilijk te verslaan en laten ze handige wapens vallen, zoals een boog die twee pijlen tegelijkertijd afschiet. Verder kom je nog meer wapens tegen, en ook bananen. We raden je aan om alle bananen die je tegenkomt op te rapen. Je ziet wel nog waarom.

Steek alle doeken in brand om de geheime gang naar de schuilplaats te vinden.

Op een bepaald moment kom je drie Yiga-bendeleden tegelijkertijd tegen. Met ijspijlen leg je ze haast onmiddellijk neer, maar als je snel genoeg wegloopt maak je ook kans dat ze de strijd opgeven. Op het einde van de Karusa-ravijn kom je uiteindelijk een kleine grot tegen, met in het midden opnieuw een boog. Daarrond staan verschillende toortsen, en aan de muren heb je veel doeken. Steek alle doeken in brand met pijlen of een toorts, en loop door de geheime gang die nu geopend is.


Nog meer Zelda: Breath of the Wild tips en walkthroughs:

Zelda: Breath of the Wild tips en walkthrough
Alles wat je over de game moet weten, van basistips tot een complete walkthrough van hoofdmissies en tempels.

Vorige: Zelda: Breath of the Wild - Verboden voor mannen, Gerudo-fort betreden
Tijd om je charmes boven te halen en je een weg in Gerudo-fort te bluffen.

Volgende: Zelda: Breath of the Wild - Vah Naboris oplossingen: controlezuilen, draaien, elektriciteit
Trootseer de Bliksemtitaan en draai hem helemaal binnenstebuiten.


Grot van Yiga-bende

Wanneer je binnenkomt zie je al snel Barta in een kooi. Ze waarschuwt je voor de sterkte van de Yiga-bendeleden en hoe goed ze de wacht houden. Ze liegt niet. Zodra één van de Yiga-bendeleden je ziet, vallen ze je aan. En terwijl één van deze speciale Yiga-bendeleden al enorm sterk is, roepen ze ook nog eens versterking op van boogschutters. In theorie kun je vechten en misschien zelfs winnen, maar het beste plan blijft om gewoon buiten zicht te blijven.

Moest je het toch willen proberen, dan loont het in elk geval wel je moeite. Deze speciale, sterkere Yiga-bendeleden laten namelijk een wapen vallen met 40 sterkte. Onthoud ook zeker dat deze jongens kwetsbaar zijn voor ijspijlen.

Er zijn echter verschillende manieren om uit hun zicht te blijven. In de eerste kamer beneden zie je een vijand in de deuropening staan. Rechts zie je een houten balkon met een tros Knokbananen op. Schiet op de twijg die dit platform ondersteunt. De bananen vallen naar beneden en de wachter gaat de tros oprapen. Je kunt hem nu voorbij hem sluipen of hem met een sluipaanval in zijn rug uitschakelen. Open ook de kist om een safier te krijgen.

Ga door de deur de trap op en neem aan het einde van de gang de ladder naar boven. Sluip over het balkon en observeer alvast de kamer beneden. Aan het einde van het balkon vind je een kamer met een voorraad van 35 bananen. Open ook de kist in de kamer met een topaas in.

Keer terug langs het balkon en spring op de rode kist links beneden. Laat je achter de wachter die rond deze kist patrouilleert vallen en schakel hem uit. Neem vlakbij ook de verschillende edelstenen op de kisten. Blijf echter steeds gehurkt rondlopen. Ga verder naar links in de richting van de wachter die rond een tafel wandelt.

Smijt om de hoek een banaan om hem te lokken. Besluip en hem vervolgens langs achteren en steek een zwaard in zijn rug. Klim nu op de ladder bij de tafel.

Sluip langs het plafond en gebruik Knokbananen om de wachters af te leiden.

Ga via de houten bruggen naar de toren in het midden van de kamer. Neem hier een zilveren rupee uit de kist. Ga nu via de houten platformen in de richting van de uitgang in de linkerhoek.

Bij de uitgang staat een wachter in de deur. Om deze van zijn plaats weg te lokken, smijt je op een afstandje een banaan naar beneden. Als hij zijn positie verlaat, spring je snel achter zijn rug naar beneden en loop je door de gang.

In de volgende kamer trek je met Magnesis alle kisten uit het zand en open je ze om verschillende edelstenen te krijgen. Gebruik Magnesis ook om een van de muren te draaien en zo een uitgang te vinden. Je komt nu in een arena met een grote put in het midden. Hier neem je het op tegen Kohga, de leider van de Yiga-bende.

Baasgevecht: Kohga, de leider van de Yiga-bende

Deze baas is een beetje een dikkertje, maar schijnt bedriegt: hij is verdomd snel. Hij is erg moeilijk te raken, want hij springt vlotjes in het rond. Vervolgens plaatst hij zichzelf achter een blauw energieschild zodat je hem niet kunt verwonden en dan slingert hij rotsblokken naar je toe.

Wacht dus tot het blauwe schild verdwijnt, en schiet dan een pijl op hem af. De rotsblokken vallen op zijn hoofd waardoor hij veel schade oploopt. Vervolgens blijft hij ook nog eens een tijdje op de grond liggen, waarbij je hem nog snel wat extra op hem in kunt hakken met je zwaard, bijl, speer, knots of veegborstel.

Wanneer je een derde van zijn levensbalk hebt verwijderd, gaat hij een nieuwe fase in. Hij zweeft over het grote gat in het midden van de arena en laat twee rotsblokken naast zich zweven. Wanneer één van de twee rotsblokken boven zijn hoofd hangt, raak je hem opnieuw met een pijl. Opnieuw valt het rotsblok op zijn hoofd waardoor hij geraakt wordt en kwetsbaar wordt.

Tijdens Kohga zijn laatste fase gebruik je Magnesis om hem te dwarsbomen.

Al gauw start zijn derde fase. Dan haalt hij een enorme ijzeren bal met pieken tevoorschijn die op je afkomt. Met je Magnesis kun je deze ijzeren bal echter tegen hem gebruiken. Na dat twee keer gedaan te hebben, versla je Kohga.

Teleporteer jezelf nu terug naar het Gerudo-fort. Bij Riju krijgt Link een nieuwe herinnering en krijg je een nieuwe Hoofdmissie. Het is tijd om de Titaan Vah Naboris te bestormen.

Ga verder naar het volgende deel van de Breath of the Wild walkthrough: Zelda: Breath of the Wild - Vah Naboris oplossingen: controlezuilen, draaien, elektriciteit

Read this next