Skip to main content

Zeg hallo tegen de Toad-amiibo en zijn rol in Treasure Tracker

Vriendelijk zwaaiende paddenstoel voor je collectie.

Nintendo heeft een nieuwe wave amiibo uitgebracht. Daarin vind je nieuwe edities van Mario, Luigi, Princess Peach, Yoshi en Bowser... maar ook een hele nieuwe amiibo! Voor het eerst is er een nfc-figuurtje van Toad, en die ziet er zo uit.

Tip: Bekijk ook onze lijst van alle amiibo-waves met compatible games.

Toad heeft een speciale rol in Captain Toad: Treasure Tracker. Voordat je een level start, houd je de amiibo kort tegen de GamePad van de Wii U gedrukt. Een kleine Pixel Toad komt tevoorschijn en springt het level binnen. Aan jou de taak om hem te zoeken.

Als je de Toad-amiibo hebt, krijgt Treasure Tracker er in feite een collectible bij. Naast de drie diamanten, de gouden ster, het geheime voorwerp en de 100-procent oorkonde krijg je er een stempel bij wanneer je Pixel Toad tegenkomt. Dat doe je wederom door de camera rond het level te draaien. Eens je de 8-bit Toad hebt gevonden, tik je hem aan op het scherm van de GamePad om hem te verzamelen.

Bekijk op YouTube

De amiibo-functionaliteit laat je zo heel Captain Toad: Treasure Tracker opnieuw beleven. Daarbij is het wel onhandig dat je voor ieder level de amiibo er opnieuw bij moet pakken om hem op de GamePad te drukken. Wanneer je dat in je systeem hebt, is er net wat meer herspeelbaarheid dan voorheen. Treasure Tracker is van zichzelf namelijk kort. Overigens ook niet té kort, zoals je leest in de Captain Toad: Treasure Tracker review.

Buiten Treasure Tracker is de Toad-amiibo ook nog te gebruiken als pion in Mario Party 10 (review). Verder heeft Toad geen speciale rol en dat maakt hem beperkter inzetbaar dan veel andere amiibo's. Dat neemt verder niet weg dat het figuurtje een aanwinst voor je collectie is, door de hoogwaardige afwerking en de vrolijke pose. Gebruik je hem niet, dan zwaait hij je altijd nog vriendelijk toe vanuit je gamekast.

Read this next