Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zangief bevestigd voor Street Fighter 5

De Iron Cyclone is terug.

Worstelaar Zangief is het nieuwste speelbare personage in Street Fighter 5. Dit bevestigt Capcom via een trailer op het IgoMir evenement in Rusland.

De Russische Zangief speelt sinds zijn debuut in Street Fighter 2 een prominente rol in de serie. Hij is een grappler-karakter dat snelheid inruilt voor brute kracht en gewelddadige gevechtsworpen.

Zangiefs V-Skill activeert Iron Muscle, die hem in staat stelt een aanval te absorberen waarmee hij zijn eigen health kan aanvullen. Een variatie op de V-Skill laat Zangief langzaam dichterbij zijn tegenstander komen om daarna door het samentrekken van zijn spieren schade toe te brengen. Zijn V-Trigger is de Cyclone Lariat waarmee hij door in hoge snelheid rond te draaien zijn tegenstander naar hem toe trekt.

Dit zet de teller momenteel op dertien verschillende speelbare personages in Street Fighter 5. Het rooster ziet er nu als volgt uit: Ryu, Ken, Nash, M.Bison, Cammy, Chun Li, Birdie, Necalli, Vega, R. Mika, Rashid, Karin en Zangief. Er volgen nog drie aankondigingen voor een totaal van zestien speelbare personages.

Street Fighter 5 is vanaf volgend jaar maart verkrijgbaar voor de pc en PlayStation 4. Recentelijk maakte Capcom bekend dat alle Street Fighter 5 DLC in-game is vrij te spelen.

Lees in onze Street Fighter 5 preview alles wat we over de game weten.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Street Fighter V

PS4, PC

Related topics
Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties