Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ys Origin komt naar PlayStation 4 en Vita

Ys dat even een verrassing.

Ontwikkelaar DotEmu brengt Ys Origin naar de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. De actie-RPG lanceert op 1 februari 2017. Althans, in de Verenigde Staten. Een Europese release is nog niet genoemd.

De Japanse studio Nihon Falcom bracht Ys Origin in 2006 uit voor voor de pc. Een westerse versie is ook al een tijdje uit op Steam. DotEmu specialiseert zich in het overzetten van Ys-games en brengt Ys Origin voor het eerst naar de PlayStation-platformen.

Origin is niet de eerste Ys-game, maar qua verhaal is het wel de grondlegger voor de rest van de serie. Ys-hoofdrolspeler Adol maakt plaats voor twee andere speelbare karakters, Yunica en Hugo. Yunica focust zich op fysieke aanvallen, terwijl Hugo een magiër is die vanop afstand aanvalt.

In Japan is reeds een nieuwe Ys-game uit voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita, Ys 8: Lacrimosa of Dana. Wanneer deze naar Europa komt, is nog niet duidelijk. Twee jaar geleden kwam voor ons de meest recente Ys-game uit, Ys: Memories of Celceta.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Ys Origin

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties