Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Yooka-Laylee release onthuld

Wii U-versie geschrapt.

De releasedatum van Yooka-Laylee is onthuld. Volgens de Xbox Store komt de game op 11 april 2017 uit.

Op de Xbox Store-pagina staat tevens dat de game een co-op modus en lokale multiplayer voor vier spelers heeft. Uitgever Team 17 heeft de releasedatum van Yooka-Laylee inmiddels bevestigd.

Ontwikkelaar Playtonic heeft echter onlangs wel laten weten dat de Wii U-versie van Yooka-Laylee is geschrapt. Volgens de ontwikkelaar hebben 'onvoorziene technische problemen' ertoe geleid dat de Wii U-versie van de game is geannuleerd.

Playtonic laat in een statement aan Eurogamer.net weten dat de studio nu samen met Nintendo bezig is om Yooka-Laylee naar de Nintendo Switch te brengen. Verder meldt de ontwikkelaar in een FAQ dat Kickstarter backers hun geld terug kunnen vragen.

Backers hebben ook de optie om de game op een ander platform te ontvangen. Op dit moment kan er worden gekozen tussen pc, PlayStation 4 of Xbox One.

Yooka-Laylee is met behulp van crowdfundingsite Kickstarter gefinancierd. De game is een spirituele opvolger van de Bajo-Kazooie reeks.

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen