Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Yakuza: Like a Dragon is Xbox Series X launch game

Gezworen op zijn pinkje.

Yakuza: Like a Dragon is een Xbox Series X launch game in het westen. De game komt diezelfde dag ook uit op Xbox One, Playstation 4 en pc. Dat maakt Sega vandaag bekend.

Yakuza: Like a Dragon wordt uitgebracht op dezelfde dag dat de Xbox Series X uitgebracht wordt in het westen. Welke datum dat precies is, weten we voorlopig nog niet. Toch is het opvallend nieuws, aangezien de Yakuza-reeks lange tijd exclusief naar de PlayStation kwam.

Cover image for YouTube videoYakuza: Like a Dragon - Announcement Trailer

Yakuza: Like a Dragon is het zevende deel in de Yakuza-reeks (spinoffs niet meegerekend). In dit nieuwe deel neemt Ichiban Kasuga de mantel over van vorige hoofdrolspeler Kazuma Kiryu. Kasuga is een derderangsboefje uit een lage Yakuza-familie.

Na het bekennen van een misdaad die hij niet gepleegd heeft, komt hij in de gevangenis terecht. Achttien jaar later is hij weer op vrije voeten en ontdekt hij dat zijn voormalige mentor hem en zijn misdaadfamilie heeft verraden.

Cover image for YouTube video8 Weird (And Delicious) Things We Did in Yakuza 6 - Yakuza 6 PS4 Gameplay

In klassieke Yakuza-stijl is de game even melodramatisch, spannend, actievol als humoristisch en absurd. Kasuga is een grote fan van Dragon Quest en dat laat zich merken in het vernieuwde vechtsysteem. Het brawlen van weleer is nu een turn based systeem op hoge snelheid waarbij Kasuga maar al te graag zijn verbeelding de vrije loop laat gaan om RPG-geïnspireerde aanvallen zoals kreeftsummons te verzinnen.

Yakuza: Like a Dragon kwam in januari al uit in Japan. Daar werd de game alvast goed ontvangen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Yakuza 7

PS4

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties