Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Yakuza: Like a Dragon is Xbox Series X launch game

Gezworen op zijn pinkje.

Yakuza: Like a Dragon is een Xbox Series X launch game in het westen. De game komt diezelfde dag ook uit op Xbox One, Playstation 4 en pc. Dat maakt Sega vandaag bekend.

Yakuza: Like a Dragon wordt uitgebracht op dezelfde dag dat de Xbox Series X uitgebracht wordt in het westen. Welke datum dat precies is, weten we voorlopig nog niet. Toch is het opvallend nieuws, aangezien de Yakuza-reeks lange tijd exclusief naar de PlayStation kwam.

Yakuza: Like a Dragon is het zevende deel in de Yakuza-reeks (spinoffs niet meegerekend). In dit nieuwe deel neemt Ichiban Kasuga de mantel over van vorige hoofdrolspeler Kazuma Kiryu. Kasuga is een derderangsboefje uit een lage Yakuza-familie.

Na het bekennen van een misdaad die hij niet gepleegd heeft, komt hij in de gevangenis terecht. Achttien jaar later is hij weer op vrije voeten en ontdekt hij dat zijn voormalige mentor hem en zijn misdaadfamilie heeft verraden.

In klassieke Yakuza-stijl is de game even melodramatisch, spannend, actievol als humoristisch en absurd. Kasuga is een grote fan van Dragon Quest en dat laat zich merken in het vernieuwde vechtsysteem. Het brawlen van weleer is nu een turn based systeem op hoge snelheid waarbij Kasuga maar al te graag zijn verbeelding de vrije loop laat gaan om RPG-geïnspireerde aanvallen zoals kreeftsummons te verzinnen.

Yakuza: Like a Dragon kwam in januari al uit in Japan. Daar werd de game alvast goed ontvangen.

Getagged als

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties