Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XIII remake aangekondigd

Zetten we graag in de verf.

Er is een remake van XIII in de maak. De game komt op 13 november naar de pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One. De remake wordt ontwikkeld door Playmagic en uitgegeven door Microids.

De originele XIII lanceerde in 2003 voor GameCube, pc, PlayStation 2 en Xbox en was gebaseerd op de gelijknamige Belgische comic book-serie. Die comic books vertellen het verhaal van een man die wakker wordt met geheugenverlies en wordt beschuldigd van de moord op de president van de Verenigde Staten.

De originele game wist zich vooral te onderscheiden met een unieke grafische stijl. Naast cell-shaded graphics gebruikte de game bijvoorbeeld ook tekstballonnen om de sfeer van de comic books na te bootsen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties