Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XCOM releasedatum verplaatst

Verschijnt volgend fiscaal jaar.

Bij gebrek aan grote releases het laatste kwartaal, heeft uitgever Take Two te kampen met een netto verlies van 47 miljoen dollar van de afgelopen drie maanden. Allemaal goed en wel, maar wat hebben wij daaraan? Niets, om eerlijk te zijn. Interessanter is dat we via die financiële resultaten aan de weet kwamen dat XCOM, 2K Marins reboot van de klassieke strategiereeks als een FPS, vertraging heeft opgelopen.

Tot voor kort werd gedacht dat we vanaf 6 maart van leer zouden kunnen trekken tegen een sluimerende buitenaardse bedreiging, maar de buitenaardse invasie werd nu dus uitgesteld. Het resultaat van subversieve technieken gehanteerd door diezelfde aliens? Wie zal het zeggen... Het Witte Huis ontkent alleszins het bestaan van dergelijke wezens.

Op een nieuwe datum blijft het voorlopig wachten, aangezien er enkel meegedeeld werd dat XCOM verplaatst werd naar het volgende fiscale jaar. Oftewel, XCOM zal ten vroegste op 1 april 2012 en ten laatste 31 maart 2013 verschijnen.

Vroeger was alles beter, ook de buitenaardse invasies.
Getagged als
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties