Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XCOM duikt op als The Bureau: XCOM Declassified

Van first- naar third-person shooter.

Drie jaar na de officiële onthulling kondigt 2K Games XCOM-FPS (first-person shooter) opnieuw aan als de derdepersoons tactische shooter The Bureau: XCOM Declassified. Nadat de website van de voormalige FPS eerder deze maand op mysterieuze wijze van het net verdween, keert de verloren zoon terug in een nieuw jasje.

De game speelt zich af in 1962, toen de Koude Oorlog nog volop aan de gang was. Overheden veegden geheime operaties, zoals alienbestrijdende elite-eenheden, steevast onder de mat. In die setting vertelt het spel het origineverhaal van de XCOM-organisatie met de nodige samenzweringen en doofpotacties.

Creative director Morgan Gray van ontwikkelaar 2K Marin, bekend van BioShock 2, belooft de kenmerkende elementen van het XCOM-merk over te hevelen. Hij hoopt zo een van de meest uitdagende shooters van het moment op het publiek los te laten. Met andere woorden, spelers kunnen zich verwachten aan de nodige tactische probleemstellingen en de permanente dood van hun teamgenoten.

The Bureau: XCOM Classified verschijnt 20 augustus 2013 voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 in de Verenigde Staten en op 23 augustus in de rest van de wereld. 2K Games zet alvast de sfeer met onderstaande trailer.

Getagged als

Over de auteur

Timothy Ryckmans avatar

Timothy Ryckmans

Redacteur

Reacties