Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XCOM: Chimera Squad lanceert op 24 april

Een vervolg met harmonische toestanden.

2K Games kondigt via een trailer XCOM: Chimera Squad aan. Die game is een direct vervolg op XCOM 2 en lanceert op 24 april via Steam.

XCOM: Chimera Squad speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in XCOM 2 af. Daar wisten de mensen de oorlog te winnen en een verbond met de aliens te sluiten. Dankzij dat verbond leven mensen en aliens nu in harmonie samen. Jammer genoeg zijn er ook mensen die dat alles proberen te verstoren. Om die chaos te neutraliseren, wordt de Chimera Squad in het leven geroepen.

De tactische missies in Chimera Squad spelen zich af in City 31. Voor elke missie kies je je team uit een lijst van elf vooraf bepaalde personages. Dat zijn vooral mensen en aliens die zich bewezen hebben in de oorlog. Tijdens de missies zelf bepaal je eerst hoe je een gebouw of plek binnendringt en daarna pas hoe je de tegenstanders een kopje kleiner maakt. Hoe datt allemaal precies werkt, zie je in de bijbehorende gameplay-trailer.

Wil je de XCOM-serie alvast wat beter leren kennen? Lees dan zeker onze XCOM 2 review.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen