Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XCOM 2 komt in september naar PlayStation 4 en Xbox One

Hoop doet leven.

Ontwikkelaar Firaxis Games kondigt aan dat XCOM 2 op 9 september uitkomt voor de PlayStation 4 en de Xbox One. De game is sinds februari beschikbaar voor de pc.

Aanvankelijk was een consoleversie van XCOM 2 geen prioriteit voor Firaxis. Wegens de doelstellingen voor het vervolg had de ontwikkelaar al zijn personeel nodig voor de pc-versie.

"We weten dan onze console fans de game ook graag willen spelen en daarom werken we nu samen met ontwikkelaar The Workshop om XCOM 2 naar de consoles te brengen," aldus Firaxis-topman Jake Solomon.

De gebruikersinterface en besturing van XCOM 2 is gericht op de pc, zonder ondersteuning voor een traditionele gamepad. Daarnaast heeft XCOM 2 ook mod ondersteuning. Het is nog onduidelijk hoe de consoleversie dit aanpakt. Het origineel is wel op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitgebracht.

Mathijs zijn XCOM 2 review lees je op de site.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Getagged als

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties