Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox360 krijgt Final Fantasy XIV

CV werknemer Square-Enix bevestigt.

Het zat er al even aan te komen maar nu hebben we bevestiging: Final Fantasy XIV komt naar de Xbox 360. Het CV van Square-Enix werknemer Yuuki Akama zegt dat de man werkt aan de MMORPG voor PS3, PC en Xbox360.

Final Fantasy XIV werd vorig jaar tot grote verrassing van het publiek aangekondigd door Sony's Jack Tretton, een dag nadat bekend gemaakt werd dat Final Fantasy XIII op de Xbox360 zou verschijnen. Sony deed toen erg vaag over voor welke platforms Final Fantasy XIV zou verschijnen maar Square-Enix zei al snel dat er geen exclusieve deal gemaakt was.

Op de Games Convention in Keulen vorige zomer zei Square-Enix dan weer dat ze met Microsoft aan het onderhandelen waren over de samenwerking tussen Final Fantasy XIV en Xbox Live. Nu ziet het er naar uit dat de onderhandelingen tussen beide partijen goed zijn afgelopen en dat ook Xbox360-eigenaars aan de slag zullen kunnen gaan met de MMORPG. De game zou dit jaar nog moeten verschijnen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen