Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox World vertelt alles wat ze weten over de 'Xbox 720'

Kinect 2.0, Blu-rays, AR-brillen en...een release date?

Het magazine Xbox World biedt in zijn recentste nummer een exclusieve blik op de volgende Xbox aan aan zijn lezers. In de cover story van acht pagina's vertellen ze alles wat ze weten over de next-gen plannen van Microsoft. En ze weten duidelijk veel meer dan de rest van de wereld.

Volgens het blad zou de volgende Xbox gewoon "Xbox" heten (alhoewel de titel Xbox 720 een kwart van hun cover vult) en zal deze nog voor de volgende E3 beurs (in juni) worden onthuld voor het grote publiek. Xbox World heeft een goede reputatie omtrent dit soort next-gen lekken en het meeste dat ze rond Microsoft's volgende console hebben neergeschreven zal dus ook hoogstwaarschijnlijk kloppen.

De console die we al een tijdje onder de codenaam 'Durango' kennen zal onder meer Kinect 2.0 bevatten dat vier spelers tegelijkertijd kan herkennen en veel gedetailleerder werkt dan de huidige camera. Zo zullen zelfs de vingers apart kunnen worden geanalyseerd door het toestel. Ook Blu-rays zullen hun intrede doen op de nieuwe console. Op deze schijfjes kan vele malen meer data worden opgeslagen dan op de huidige DVD's. Dit zorgt ervoor dat games niet langer moeten worden opgedeeld over verschillende discs om speelbaar te zijn op de Xbox.

Daarnaast zal de console TV output én input kunnen verwerken. Wat het doel hiervan wordt is nog niet helemaal duidelijk en misschien heeft Microsoft deze functionaliteit er gewoon ingestopt om er eventueel later iets mee te kunnen doen. De tijd zal het uitwijzen. Vervolgens zal de console ook een 'innovatieve controller' krijgen. Iets gelijkaardig aan de Wii U of toch nog iets anders misschien? Na enkele jaren zal je op de derde Xbox ook een AR bril kunnen gebruiken. Je weet nog wel, dat ding waarmee John Carmack al een half jaar rondloopt.

De huidige dev kit van de Durango/Xbox 3/Xbox 720/... heeft een CPU met vier kernen die elk nog eens kunnen worden onderverdeeld in vier aparte kernen en bevat ook een mooie 8 GB aan RAM, meldt Xbox World.

Tenslotte maakte het magazine een schets van de mogelijke look van de derde Xbox. Ze baseerden zich op de VapourMG magnesiumlaag waar Microsft hun Surface tablets mee bedekt en bekleedden de console met een silveren ring die ze uit de 'Wedge'-toetsenborden en Arc Touch muis haalden. Voor het volledige verhaal moet je de recentste Xbox World kopen op hun site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties