Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox-versie Minecraft uitgesteld

Release in de lente volgend jaar.

Minecraft mag dan al ruim een jaar als zoete broodjes verkopen (bijna vier miljoen stuks intussen), officieel moet de game nog verschijnen en die release laat niet lang meer op zich wachten. Op 18 november zal Markus 'Notch' Persson himself in Las Vegas tijdens MineCon de release in goede banen leiden. Het originele plan was om niet veel later ook de Xbox-360 port uit te brengen, maar die versie lijkt nu wat vertraging opgelopen te hebben.

Dat vertelt een ontwikkelaar bij Microsoft Game Studios via Twitter. Een reden voor de vertraging of nieuwe datum worden echter niet vermeld. Voorlopig moeten Xbox 360 gamers geduldig afwachten tot het aanbreken van de lente volgend jaar.

Consolegamers wiens geduld daarentegen niet langer op de proef gesteld kan worden, kunnen afzakken naar MineCon volgende maand waar Minecraft reeds te spelen zal zijn op Xbox 360. Laat ons dan vooral weten hoe het daar was, maar denk eraan je ginds niet als een creeper te gedragen, want daar weten ze op MineCon vast wel weg mee.

Wij blijven ons in de tussentijd vooral amuseren met de PC-versie van Minecraft, zoals je hieronder kan zien.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen