Skip to main content

Xbox Series X release - Alles over de Xbox Series X prijs en kopen

Geduld is een schone zaak.

Microsofts nieuwe console is ondertussen in aantocht! Je hebt vast wel van de Xbox Series X gehoord, maar wellicht heb je belangrijke vragen. Wanneer vindt de Xbox Series release plaats en wat is de Xbox Series X prijs? Alle informatie die daarover bekend is, lees je hier.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer info? Lees dan ook onze artikels over de Xbox Series X specs, Xbox Series X games en Xbox Series X design.

Bekijk op YouTube

Xbox Series X release - Wanneer kun je de Xbox Series X kopen?

De Xbox Series X releasedatum is op 10 november 2020. Ook de minder krachtige Series S ligt op die dag in de rekken.

Als je er nog eentje wilt kopen, dan moeten we je voorlopig wel teleurstellen. Xbox Series X pre-orders begonnen op 22 september 2020 en al na enkele uren was de voorraad volledig uitverkocht.

Als je even kijkt op tweedehandssites, dan kun je eventueel wel nog een exemplaar op de kop tikken. Maar wees alsjeblieft voorzichtig: veel aanbieders op deze site handelen niet te goeder trouw. Vaak vragen ze torenhoge prijzen die ettelijke honderden euro's hoger liggen dan de winkelprijs van de console, en af en toe zitten er ook oplichters tussen. Wees dus waakzaam en bestel je console liefst enkel bij erkende retailers. Zelf raden we aan om je Xbox Series X bij Bol.com te kopen. Eurogamer Benelux en Bol.com zijn commerciële partners.

Bekijk op YouTube

Xbox Series X prijs - Voor hoeveel kun je de Xbox Series X kopen?

De Xbox Series X prijs is 499 euro. De Xbox Series S kost 299 euro.

Het was heel lang wachten tot de prijzen eindelijk bekend raakten. Microsoft en Sony waren namelijk in een koude oorlog verwikkeld, waarbij ze elk zo lang mogelijk probeerden te wachten op de prijs van de ander. Zo zouden ze elkaar kunnen ondergraven. Uiteindelijk maakte een lek binnen Microsoft echter een einde aan die strategie en werden de prijzen voor de Series X en S bekend.

De Series X kost evenveel als de PlayStation 5. Met 299 euro is de Series S echter de goedkoopste console van de volgende generatie: een volle 100 euro goedkoper dan de PlayStation 5 Digital Edition.

We willen het nog even kort hebben over de prijs van games. Verschillende bedrijven hebben namelijk bekendgemaakt dat ze de prijzen van hun games voor de volgende generatie zullen verhogen. Zo heeft uitgever 2K Games bekendgemaakt dat NBA 2K21 op de PlayStation 5 en Xbox Series X tien euro duurder wordt in vergelijking met de PlayStation 4- en Xbox One-versie van de basketbalgame. Ook Activision heeft verteld dat Black Ops Cold War een prijs van 70 euro zal hebben bij release op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Bekijk op YouTube

Sony heeft als grote concurrent van Microsoft ook laten weten dat het zijn prijzen zal verhogen. First-partygames op de PlayStation 5 (dus games die specifiek voor de PS5 worden gemaakt en daar vaak ook enkel exclusief op uitkomen) zullen een adviesprijs hebben van maar liefst 80 euro.

Microsoft heeft nog niks gezegd over een eventuele stijging van prijzen en het lijkt er ook niet op dat dit zal gebeuren. Het bedrijf blijft in de plaats vooral Game Pass promoten, de abonnementsdienst waarbij je Xbox exclusives op dag van release kunt spelen. Een flink verschil met de prijstactieken van Sony dus... Ook Ubisoft heeft gezegd dat het zijn next-gengames voorlopig niet duurder maakt.

Read this next