Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X is de nieuwe console van Microsoft

Moet er nog X zijn?

Tijdens de game awards heeft Microsoft de volgende Xbox-console officieel voorgesteld aan de wereld. Het toestel heet de Xbox Series X en is vanaf eind 2020 beschikbaar. Eerder stond de console bekend onder de codenaam Project Scarlett.

Voor het eerst zijn ook het design van van de nieuwe console en controller getoond. Het is zowel mogelijk om de console verticaal als horizontaal naast je tv te plaatsen. De nieuwe controller krijgt dan weer een Share button om snel screenshots en videoclips met je vrienden te delen. Daarnaast is ook de D-pad aangepast. De nieuwe controller wordt bovendien backwards compatible met de Xbox One en pc's met Windows 10.

Tijdens de E3 2019 heeft Microsoft ook al de XBox Series X specificaties toegelicht. Tijdens de Game Awards is gisteren Sekiro verkozen tot beste game van 2019.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties