Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X heeft markeringen voor gamers met een visuele beperking

Handig voor iedereen.

Om mensen met een visuele beperking te helpen, plaatst Microsoft enkele tactiele markeringen bij de verschillende poorten van de Xbox Series X en S. Dat maakt Bryce Johnson bekend. Dat is de Microsoft-medewerker die eerder ook de Xbox Adaptive Controller heeft bedacht.

Microsoft draagt toegankelijkheid hoog in het vaandel. Om mensen met een visuele beperking te helpen, plaatst het bedrijf daarom enkele uitstulpingen en inkepingen boven of onder de verschillende poorten van de next-gen console.

Zo voel je boven de USB-poorten drie fysieke stipjes, boven de LAN-Poort twee en boven de poort voor de voedingskabel één. De HDMI-poort bevat een inkeping en de poort om de Xbox Series X en S opslag uit te breiden krijgt vier fysieke stippen.

Die markeringen zijn niet alleen handig voor gamers met een visuele beperking, maar ook voor wie zonder te kijken een kabel in de juiste poort wil steken. Je hoeft dus niet meer telkens achter je console te kruipen om kabels te versteken.

Of deze toevoeging echt zo handig is, ontdek je ongetwijfeld bij de Xbox Series X release.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties