Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X en Xbox Game Pass worden duurder

Prijzen van Xbox Series S en PC Game Pass blijven hetzelfde.

Microsoft heeft een prijsverhoging voor de Xbox Series X en Xbox Game Pass aangekondigd. Het prijskaartje van de Xbox Series S en PC Game Pass blijft hetzelfde.

Vanaf 1 augustus betaal je € 549,99 voor een Xbox Series X. Voor Xbox Game Pass op consoles en Xbox Game Pass Ultimate betaal je na 6 juli respectievelijk € 10,99 en € 14,99.

Wie voor een van die abonnement op maandbasis heeft, ziet de prijs pas na 13 augustus omhoog gaan. Wie een jaarlijks abonnement afsloot, ziet de prijs pas stijgen wanneer diens abonnement wordt vernieuwd.

Door de bovenstaande prijsstijging volgt Microsoft het voorbeeld van concurrent Sony die al in augustus 2022 het prijskaartje van de PlayStation 5 verhoogde.

Microsoft onthulde eerder ook de Xbox Game Pass en PC Game Pass games van de tweede helft van juni.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties