Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series X design - Zo ziet de console eruit

Blaast hoog van de toren.

Tijdens The Game Awards 2019 heeft Microsoft officieel het Xbox Series X design onthuld. Hoewel de officiële naam van de nieuwe console voor de nodige gefronste wenkbrauwen zorgde, was er over de looks in het algemeen meer positieve respons.

Over de Xbox Series X afmetingen en aansluitingen moet Microsoft nog de details bekendmaken, maar toch is daar al voldoende al dan niet gelekte informatie over te vinden.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer info? Lees dan ook onze artikels over de Xbox Series X release, Xbox Series X specs en Xbox Series X games.


Xbox Series X design - Hoe ziet de console eruit?

Het uiterlijk van de console lijkt opvallend veel op dat van een pc. De case is namelijk een vierkante tower met aan de bovenkant ventilatiegaten, terwijl de traditionele Xbox-ontwerpen doorgaans relatief plat zijn. De nieuwe Xbox is daarnaast matzwart van kleur. De console is 30,1 (hoogte) bij 15,1 (lengte) bij 15,1 (breedte) centimeter.

Hieronder vind je de first-look trailer van de console:

Daarnaast zijn er de nodige officiële afbeeldingen van de Xbox Series X:

Hoewel de case in de trailer en op de afbeeldingen horizontaal getoond wordt, kan het ook verticaal geplaatst worden. In dat geval komen de ventilatiegaten aan een van de zijkanten te zitten.

De Xbox Series X-controller lijkt grotendeels op zijn voorganger en is eveneens matzwart van kleur.


Xbox Series X afmetingen - Hoe groot is de console?

Dankzij onder meer Digital Foundry weten we het volgende over de Xbox Series X:

  • Afmetingen: 30,1 bij 15,1 bij 15,1 centimeter
  • Volume: 6,86 liter
  • Gewicht: 4,45 kilogram

Om een beter beeld te krijgen, hebben we deze gegevens met die van de Xbox One X vergeleken.

De Xbox One X is 30,0 bij 24,0 bij 6,0 centimeter. Staand met de discdrive aan de voorkant zijn beide consoles zo goed als even hoog. De Xbox One X is een stuk dieper, maar tegelijk veel smaller dan de Xbox Series X. Verder hangt het er natuurlijk van af hoe je beide consoles plaatst.

De Xbox Series X is al met al een stuk 'voller' dan de 'platte' Xbox One X. Dat komt tot uiting in het volume. De case van de Xbox Series X neemt maar liefst 59 procent meer ruimte dan de Xbox One X in.

Meer volume betekent in de meeste gevallen ook meer gewicht. Het verschil in gewicht valt in tegenstelling tot het volume echter relatief mee. Zo weegt de Xbox One X 3,81 kilo, wat neerkomt op een verschil van net iets meer dan 600 gram. In andere woorden: het gewichtsverschil komt nagenoeg overeen met het gewicht van twee Xbox One-controllers.


Xbox Series X aansluitingen - Welke ports worden ondersteund?

Hoewel Microsoft zelf nog geen informatie over de aansluitingen heeft gegeven, beschikt de Xbox Series X volgens gelekte informatie over de volgende aansluitingen:

  • USB-A (3x)
  • HDMI 2.1
  • optische audio
  • ethernet
  • voeding
  • SSD
  • Kensington lock

De aansluitingen bevinden zich hoofdzakelijk aan de achterzijde van de console. Aan de voorkant bevindt zich dan weer een USB-poort.

Nieuwgierig naar de user interface van de console? Hier lees je over de eerste details over het Xbox Series X dashboard.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties