Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series online status - Hoe je offline, online of op 'Do Not Disturb' kunt verschijnen uitgelegd

Hoe je verbinding maakt met Xbox Live, maar niet wordt weergegeven in de vriendenlijst.

Soms zijn er van die momenten dat je het liefst offline op de Xbox Series X / S of Xbox One wil verschijnen.

Misschien wil je een keer in alle rust een game spelen, zonder dat je lastig wordt gevallen door uitnodigingen - of misschien wil je verbergen dat je Skyrim voor de honderste keer doorspeelt.

Wat de reden ook is, hoewel het losmaken van je ethernetkabel waarschijnlijk de meest onfeilbare manier is om je online status te verbergen, wil je misschien toch verbonden zijn met het internet en tegelijkertijd je online status verbergen.

Deze pagina legt uit hoe je offline kunt verschijnen op Xbox Series X / S (en Xbox One, als je de laatste dashboardupdate hebt) en op de mobiele Xbox-app.

Op deze pagina:

Wil je alles weten over de Xbox Series X / S? Lees dan ook onze guides over Xbox Series accounts, Xbox Series opname-instellingen, Xbox Series Online status en Xbox Series controller synchroniseren.

Digital Foundry bekijkt hoe Microsoft de vormfactor van de console opnieuw heeft gedefinieerd met Xbox Series X.

Offline verschijnen op Xbox Series X / S en Xbox One

Om offline te gaan, moet je de Xbox Guide-knop (het logo op de controller) indrukken. Dat zal een menu aan de linkerkant van het scherm oproepen.

Ga nu naar rechts naar Profile and System.

Ga nu naar de bovenste optie van de lijst, die je nickname bevat, en selecteer deze.

Ga nu naar de onderste optie en druk op de A-knop. Hiermee kun je je onlinestatus wijzigen in één van de volgende drie dingen: Appear Online, Appear Offline, of Do Not Disturb.

Do Not Disturb is vooral handig als je online wil verschijnen, maar niet lastig gevallen wil worden door notificaties, berichten op invites. Perfect voor als je je op een moeilijk gedeelte van een game wil concentreren, een video wil kijken, of in andermans friend list wil verschijnen zonder dat je met iemand wil spelen.

Offline verschijnen in de mobiele Xbox-app

Je kunt ook offline verschijnen door de mobiele Xbox-app te gebruiken - die, zoals bij de meeste dingen op een telefoon, sneller te navigeren is dan en menu met een controller.

Om offline te gaan op de Xbox-app, tik je op het meest rechtse pictogram in de navigatiebalk onderaan. Zo ga je naar je profielscherm.

Tik nu op 'Appear Offline' of 'Appear Online'.

In tegenstelling tot de console zelf, is er geen extra menu - één tik is alles wat je nodig hebt om tussen de twee te schakelen.

Houd er rekening mee dat Do Not Disturb geen optie is - die kun je alleen via de console selecteren.

Let op: net zoals bij de Xbox-interface is het mogelijk dat de lay-out na het publiceren van dit artikel in de loop van de tijd verandert.

Als de optie niet is waar hierboven vermeld, controleer dan of je profiel wel op de app te vinden is, vervolgens moeten de opties zichtbaar zijn.


Wil je alles weten over de Xbox Series X / S? Lees dan ook onze guides over Xbox Series accounts, Xbox Series opname-instellingen, Xbox Series Online status en Xbox Series controller synchroniseren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties