Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Series accounts - Nieuwe accounts en guests toevoegen, en accounts uit het systeem verwijderen

Zo voeg je nieuwe Gamertags of guests toe.

Wanneer je de Xbox Series X of S voor het eerst aanzet, moet je inloggen op een Microsoft-account, zodat je toegang hebt tot games en abonnementen van de vorige consoles of eventueel andere apparaten.

Het is mogelijk om ook andere accounts aan het systeem toe te voegen om ook in te loggen - of het nu gaat om familieleden die de console willen gebruiken of vrienden die langs komen voor een pak slaag of gezellig vertier, en hun eigen vooruitgang willen voortzetten en Achievements willen verzamelen.

Deze pagina legt uit hoe je accounts toevoegt en verwijdert van de Xbox Series X of S (en Xbox One, als je de laatste systeemupdate binnen hebt gehaald) - of dat nu is om ze in te stellen met een nieuwe Gamertag, inloggen op een bestaande, of om een guest toe te voegen.

Op deze pagina:

Wil je alles weten over de Xbox Series X / S? Lees dan ook onze guides over Xbox Series accounts, Xbox Series opname-instellingen, Xbox Series Online status en Xbox Series controller synchroniseren.

Cover image for YouTube videoInside Xbox Series X - How Microsoft Redefined The Console Form Factor
Digital Foundry bekijkt hoe Microsoft de vormfactor van de console opnieuw heeft gedefinieerd met Xbox Series X.

Nieuwe gebruikers toevoegen op Xbox Series X / S en Xbox One, van gamertags tot guests

Wanneer je de Xbox-console voor het eerst instelt, moet je jezelf aanmelden met een Microsoft-account. Dat wordt dan de primaire gebruiker voor de console, en als dat het enige account is dat je nodig hebt, ben je helemaal klaar.

Natuurlijk wil je misschien wat extra accounts toevoegen die van anderen zijn, wat handig is als ze bijvoorbeeld hun eigen games hebben die ze op de console willen spelen, of gewoon hun voortgang op de console willen voortzetten, Achievements willen verdienen, enzovoort.

Om extra gebruikers toe te voegen, druk je op de Xbox Guide-knop (het logo) op de controller. Dit zal een menu aan de linkerkant van het scherm weergeven.

Ga nu helemaal naar rechts naar Profile and System.

Selectuur nu de optie Add or Switch. Dit geeft je een lijst met de momenteel beschikbare accounts op het systeem. Als je eerder gebruikers hebt toegevoegd, worden ze hier weergegeven.

Anders heb je twee opties: Add Guest en Add New.

Add guest voegt een tijdelijk account toe voor de huidige speelsessie en is handig als je een vriend over de vloer hebt, die alleen maar met je mee wil doen voor lokale co-op en zich verder niet druk maakt om het opslaan van voortgang of Achievements. Hiermee wordt onmiddelijk een gastaccount gemaakt met dezelfde naam als de aangemelde Gamertag + een nummer.

Met Add New kun je logischerwijs op een extra Microsoft-account inloggen en al hun Xbox-gegevens ophalen.

Dit heeft hetzelfde beveiligingsniveau als het inloggen op een ander apparaat - dus als het account een tweede factor authenticatie vereist, zorg dan dat je dat bij de hand hebt.

Wanneer je die aanmeldt, mag je ook het toegansniveau voor het account instellen. Zoals het vereisen van een wachtwoord telkens wanneer iemand het probeert te gebruiken. Dit is handig als je wil dat het account alvast voor toekomstig gebruik klaar staat, maar niet wil dat iemand per ongeluk het account gebruikt en de opgeslagen games speelt.

Gebruikers verwijderen van Xbox Series X / S en Xbox One

Allereerst moet je Settings openen. De kans is groot dat dit één van de meest recente apps is, wat betekent dat het al op het startscherm staat, maar als dat niet het geval is, kun je het zo vinden:

  • Druk op de Guide-knop op de controller, selecteer de laatste optie aan de rechterkant en zoek vervolgens Settings in het midden
  • Vanuit het dashboard druk je de Y-knop in en typ je vervolgens Settings
  • Selecteer 'My Games and Apps' (die staat altijd op het dashboard), vervolgens Apps aan de linkerkant en selecteer Settings

Zodra je de Settings geopend hebt, ga je vanuit de menu-opties aan de linkerkant naar Account en vervolgens naar Remove Accounts rechtsonderin.

Dit zal vervolgens een lijst openen met alle accounts op het systeem, van Gamertags tot guests. Selecteer degene die je wil en verwijder hem.

Onthoud dat je een Gamertag altijd op een andere console kunt bewaren en deze met een wachtwoord kunt laten beveiligen, zodat niemand er toegang tot heeft.


Wil je alles weten over de Xbox Series X / S? Lees dan ook onze guides over Xbox Series accounts, Xbox Series opname-instellingen, Xbox Series Online status en Xbox Series controller synchroniseren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties