Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Party Chat krijgt tekst-naar-spraak- en spraak-naar-tekst-optie

De weg naar inclusie.

Leden van het Xbox Insiders-programma krijgen in hun Xbox Party Chat de mogelijkheid om een tekst-naar-spraak- en spraak-naar-tekst-optie aan te zetten. Dat maakt Microsoft bekend via Xbox Insider.

Door de nieuwe functies worden geschreven teksten door een computerstem uitgesproken en wordt voicechat automatisch omgezet naar tekst. De functies zijn vooral bedoeld voor mensen met een beperking, maar zijn ook ideaal om spelers te ondersteunen als er zich problemen met hun microfoon of chat voordoen.

Om beide functies als Xbox Insider te activeren, ga je in de instellingen naar het Ease of Access-menu. Daar schakel je beide functies in en kies je ook welke stem je wilt horen bij de tekst-naar-spraak-optie.

Dat Microsoft de Xbox Party Chat toegankelijker maakt, is niet toevallig. Het bedrijf wil namelijk uitblinken op vlak van inclusiviteit. Er is nog Microsoft-nieuws, want 74 nieuwe games krijgen een FPS boost op Xbox Series X/S en Microsoft maakt geen winst op de verkoop van consoles.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties