Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox One komt in september naar België en Nederland

Lanceert tegelijkertijd in 26 landen.

Microsoft maakt bekend dat de Xbox One in september naar 26 nieuwe landen komt. Daaronder vallen ook België en Nederland. Onder andere Japan, Argentinië, Zwitserland, Turkije, Rusland en de Scandinavische landen krijgen de console eveneens in september. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. Mogelijk wordt daarover eind april meer duidelijk.

Microsoft zegt dat het gebruik van Xbox Live ondertussen blijft toenemen. Na de lancering van Titanfall en de toevoeging van het uitzenden van gameplay via Twitch kende Xbox Live het hoogst aantal aangemelde uren sinds de lancering van de Xbox One.

Verder meldt Microsoft dat de update voor de Xbox One in april notificaties van je vrienden toevoegt en de stabiliteit van de stem- en bewegingsherkenning van Kinect verbetert. Ondersteuning voor externe harde schijven komt er in een volgende update, zo belooft Microsoft.

De Xbox One is sinds 22 november 2013 al verkrijgbaar in dertien landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Verschillende ketens in de Benelux verkopen al geïmporteerde Xbox One-spelcomputers, waaronder de Media Markt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties