Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: Uitstel Xbox One niet door productieproblemen

Lokalisatie van stemfunctionaliteit is oorzaak achter de vertraging.

Vandaag heeft Microsoft benadrukt dat het uitstel van de Xbox One in delen van Europa niet komt door productie of leveringsproblemen. Nadat kortgeleden bekend werd dat Microsoft's console niet wereldwijd zou verschijnen, werd er gespeculeerd dat dit door een tekort aan consoles zou komen.

Dat verklaart Microsoft-topman Albert Penello tegenover het Britse Official Xbox Magazine. Volgens Penello is het frustrerend dat er op internet meteen gespeculeerd over leversingsproblemen. Als bewijs voor het tegendeel wijst hij op de Gamescom-beurs, waar winkel-klare Xbox One-spelcomputers werden gebruikt.

Daarbij geeft Penello aan de Xbox One regiovrij is, en dat je de spelcomputer dus uit andere landen kan importeren. "We hebben dan wel geen officiële lokale taalinstellingen, maar de console werkt wel gewoon," aldus Penello.

De landen waar de Xbox One later uit komt zijn België, Nederland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland. Volgende de laatste geruchten ligt de console 8 november in de Amerikaanse winkels.

Getagged als
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties