Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox One in theorie backward compatible

Dankzij de kracht van cloud.

Het is in theorie mogelijk om Xbox en Xbox 360-games af te spelen op de Xbox One via de cloud. Dat zegt Microsoft-topman Albert Penello tegen Gamespot.

"Onze servers kunnen zoveel doen," zegt Penello. "We kunnen er hele games mee streamen via de cloud als we willen, we kijken zeker naar de mogelijkheden." Een woordvoerder van Microsoft verklaart later tegenover Joystiq dat het door Penello geschetste scenario slecht een theorie is, die mogelijk in de toekomst aan de Xbox One-functionaliteiten wordt toegevoegd.

De Xbox One heeft van zichzelf geen zogenaamde 'backward coompatibility.' Je kan er dus niet zomaar een Xbox 360-schijfje in stoppen. Hoewel, dat kan misschien wel, maar dan gebeurt er verder weinig.

Voor de PlayStation 4 is al langer bekend dat PlayStation 3-spellen er op speelbaar zijn via Gaikai, een Japanse streamingdienst. Sony zal zelf de games aanbieden via dat platform. Vooralsnog is onduidelijk wanneer die functie in Europa is te gebruiken. Amerikanen krijgen vanaf begin 2014 toegang tot Gaikai.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties