Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox november update is nu beschikbaar

Verlanglijstjes, controller rumble en meer.

Microsoft heeft zijn Xbox november update uitgerold voor het grote publiek. Door die update wordt onder andere Discord beter ondersteund op Xbox-consoles.

Wie zijn Discord en Xbox-account linkt, kan makkelijker naar de gewenste Discord-server en voice channel gaan. Wie Discord Voice Chat gebruikt op Xbox krijgt automatisch toegang tot de uitschakelbare Krispr-ruisonderdrukkingssoftware.

Dankzij de wish list gifting-functie kun je jouw verlanglijst delen met je familie en vrienden. Die krijgen daarvan een melding en kunnen je vervolgens één of meerdere van die titels cadeau doen. Je krijgt nu ook een melding als games op je verlanglijst zijn afgeprijsd.

Daarnaast is het nu mogelijk om vanop je Xbox-console te streamen op Twitch, Lightstream en Streamlabs Studios. Je kunt het energieverbruik van je console in het oog houden en aanpassen. Via het profiel van een vriend kun je nu makkelijker deelnemen aan een gamesessie en in recommendations krijg je advies om het meeste uit je Xbox-console te halen.

Verder heet de geredesignde Xbox Assist-applicatie nu Xbox Support, is de controller rumble-functionaliteit beschikbaar voor Xbox Cloud Gaming op pc en Mac en kun je via de nieuwe Captures app screenshots maken en clips opnemen in 720p en 1080p, die vervolgens bewerken en meteen op je externe harde schijf zetten.

Microsoft onthulde eerder dat Microsoft Teams speelbare games krijgt, je weet nu welke Xbox Game Pass-games in de tweede helft van november beschikbaar zijn en eerder onthulde Phil Spencer dat de Xbox streaming box er voorlopig niet komt omdat die te duur is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties