Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Network is de nieuwe naam voor Xbox Live

Breken met traditie.

Xbox Network is de nieuwe naam voor Xbox Live, de onlinedienst voor Xbox consoles.

Xbox Network duidt nu dus op de online-infrastructuur die Microsoft gebruikt om online multiplayer mogelijk te maken en digitale media af te leveren. Daarmee kiest het voor een naam erg gelijkaardig aan Sony's 'PlayStation Network'.

De 'rebranding' is het einde van een tijdperk. De naam Xbox Live werd immers al sinds 2002 gebruikt bij de lancering van de eerste Xbox.

In augustus 2020 werd echter duidelijk dat Microsoft zat na te denken over een naamswijziging toen het zijn algemene voorwaarden een update gaf die de naam 'Xbox Live' verwijderde.

Bekijk op YouTube

Volgens Microsoft is de nieuwe naam bedoeld om het verschil duidelijk te maken met Xbox Live Gold, de abonnementsdienst. Dit moet consumenten helpen om minder verward te zijn.

Aan het begin van het jaar beging Microsoft een misstap door een flinke prijsverhoging voor Live Gold aan te kondigen, middenin een pandemie. De beslissing werd snel ongedaan gemaakt en het werd aangekondigd dat free-to-play games ook speelbaar zouden worden zonder Live Gold abonnement.

Xbox Live en Xbox Game Pass deden het goed in 2020, en Xbox Game Pass blijft uitbreiden met nieuwe games.

Read this next