Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Live Summer of Arcade titels en prijzen bekend

Met onder andere Tony Hawk HD.

18 juli gaat de Xbox Live Summer of Arcade van start. Een periode van vijf weken waarin even zoveel XBLA-games worden gereleased. Microsoft's Larry Hryb, beter bekend als Major Nelson, heeft op zijn blog het schema gepost met alle info die we nodig hebben.

Zoals gezegd begint het allemaal op 18 juli en wel met Tony Hawk's Pro Skater HD. De game is een remake van verschillende levels uit de eerste twee delen van de oorspronkelijke serie. Het spel is te downloaden voor 1200 Microsoft Points, wat neer komt op een euro of vijftien.

De tweede game verschijnt de vijfentwintigste en hebben we kort kunnen zien op de E3 persconferentie van Microsoft, namelijk Wreckateer. De game heeft wat weg van Angry Birds, maar ditmaal neem jij vanuit een eerste persoonsperspectief plaats achter de katapult om kastelen kapot te schieten. Het spel is alleen te spelen met Kinect en verkrijgbaar voor 800 Microsoft Points.

Een Augustus wordt opgeluisterd met de release van Deadlight. "In een apocalyptische wereld waar men geen reden heeft om te bestaan, trekt een man langs de westkust van de Verenigde Staten. Overleven is in de game meer dan een dagelijkse routine.", aldus het aankondigingsbericht van de game. Puzzel elementen worden gecombineerd met platformactie. De studio achter de game bestaat onder andere uit mensen die gewerkt hebben aan Diablo III, Castlevania: Lords of Shadow en Heavy Rain. Ook deze game gaat 1200 punten kosten.

Een week later is Hybrid aan de beurt. Hybrid is het eerste driedimensionale spel van ontwikkelaar 5th Cell, de studio maakte daarvoor Scribbelnauts en Drawn to Life. Veel weten we nog niet over de titel. Wel weten we dat ook hier 1200 punten voor gerekend gaan worden.

De volgende titel waar nog niet veel over bekend is sluit Summer of Arcade af. Dust: An Elysian Tail is een actie-rpg van studio Humble Hearts. De titel is echter bijna volledig ontworpen door een one man team. 1200 Microsoft Points ook voor deze game.

Bij aanschaf van drie van de bovenstaande titels krijg je overigens 400 punten retour.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen