Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Live en Xbox Game Pass doen het erg goed in 2020

Vrolijke vrienden, dat zijn zij.

In nieuwe cijfers van Microsoft lezen we dat Xbox Live, Xbox Game Pass en Project xCloud het in 2020 voorlopig erg goed doen.

Hoofd Communicatie Frank X. Shaw laat via Twitter weten dat Xbox Live momenteel bijna 90 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft en dat er intussen meer dan tien miljoen Xbox Game Pass-abonnees zijn. Ook Project xCloud doet het erg goed, want honderdduizenden mensen in zeven landen testen momenteel de nieuwe streamingdienst.

Nog een interessant weetje over de impact van corona op Xbox-gamers: sinds maart voegden Xbox Game Pass-gebruikers in totaal 23 miljoen extra vrienden toe op Xbox Live. Dat is een stijging van maar liefst 70%. Verder waagden dubbel zoveel Xbox Game Pass-gebruikers zich aan multiplayer-modi, wat goed is voor een stijging van 130%. Daarnaast gaf 40% van alle gebruikers aan dat ze momenteel meer games spelen, 90% van hen speelden dan weer games die ze anders niet zouden spelen.

Hou je niet zo van cijfers, dan zijn de Xbox Games with Gold voor mei misschien meer iets voor jou. Ben je een PlayStation Plus-abonnee, dan vind je hier de gratis PlayStation Plus games voor mei.

Read this next