Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox legt beste kwartaalcijfers ooit voor

"Ons marktaandeel stijgt."

Xbox heeft met de Xbox Series X en Xbox Series S zijn beste twee kwartalen ooit achter de rug. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. Het afgelopen kwartaal was de Xbox Series X/S onder andere ook in West-Europa de best verkopende console.

Volgens Satya Nadella van Microsoft heeft Xbox wegens het grote succes van de Series X/S wereldwijd marktaandeel gewonnen. Dat is onder meer een gevolg van een betere voorraad dan de Playstation 5. De Xbox Series X en S zijn dan ook de best verkochte nieuwe generatie consoles van afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en West-Europa.

Cover image for YouTube videoXbox Games - Announce Trailer - Xbox & Bethesda Games Showcase 2021

Ook liet Nadella weten dat de Xbox Cloud Gaming-service - die inbegrepen zit bij Xbox Game Pass Ultimate - door meer dan 10 miljoen mensen is gebruikt. In januari 2022 liet Microsoft nog weten dat er meer dan 25 miljoen mensen op Xbox Game Pass of PC Game Pass zijn geabonneerd. Afgelopen 12 maanden werden er via Game Pass door gebruikers 45% meer uren gespeeld dan in de 12 maanden daarvoor.

Ook de hardwareverkoop lag het afgelopen jaar 14% hoger dan het jaar daarvoor. Een goed teken voor de voorraden van de consoles!

Voor iedereen die wacht op nieuwe Xbox-games is er eveneens goed nieuws. Eind dit jaar komt Starfield uit, de eerste nieuwe IP van de makers van The Elder Scrolls en Fallout in 20 jaar. Tijdens de Xbox Games Showcase 2021 werd een eerste Starfield trailer uitgebracht. Ook staat de open-world co-op shooter Redfall van Arkane voor dit jaar op de planning.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties