Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox krijgt nieuwe toegankelijkheidsopties

Waaronder store tags, kleurfilters en meer.

Microsoft onthult in de Xbox Accessibility Showcase van 1 oktober dat hij binnenkort tal van nieuwe toegankelijkheidsopties toevoegt aan het menu van de Xbox One en Xbox Series X/S.

In de nabije toekomst krijg je op de winkelpagina van elke game tot 20 tags te zien die onthullen over welke toegankelijkheidsopties die titel beschikt. Zo ontdek je bijvoorbeeld of een game beschikt over gesproken menu's, input remapping en de mogelijkheid om een game te spelen met slechts één joystick. Omdat Microsoft wil weten wat de gebruikers ervan vinden, is de bovenstaande optie nu al beschikbaar voor de Xbox Accessibility Insider League. Alle andere gebruikers krijgen binnen enkele maanden toegang tot die optie.

Games met toegankelijkheidsopties zijn binnenkort ook makkelijker te vinden dankzij de nieuwe Accessibility Spotlight-pagina. Die uitgelichte pagina onthult of een game toegankelijk is, welke toegankelijke games er voor de Gaming and Disability community uitspringen en of bepaalde games beschikken over innovatieve toegankelijkheidsopties.

Met Quick Settings krijg je ook de mogelijkheid om toegankelijkheidsinstellingen makkelijker aan je eisen aan te passen zonder dat je daarvoor een game, film of app moet afsluiten. In de Quick Settings kunnen spelers met kleurenblindheid bijvoorbeeld instellingen aanpassen die het hen makkelijker maken.

Ten slotte laat het bedrijf weten dat het de eerder aangekondigde night mode voor Xbox en de Xbox Party Chat tekst-naar-spraak- en spraak-naar-tekst-optie binnenkort gaat uitrollen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties