Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Insiders kunnen vanaf nu toxische spelers in de voice chat rapporteren

Weg in 60 seconden.

Vrouw speelt Xbox game
Image credit: Microsoft

Microsoft geeft Xbox Insiders op Xbox One en Xbox Series X/S vanaf nu de mogelijkheid om toxische spelers in de voice chat te rapporteren in multiplayer-titels.

Rapporteren doe je door een 60 seconden durende clip van de toxische speler te maken. Spelers kunnen die clip vervolgens opsturen voor beoordeling door Microsoft.

Gemaakte clips worden niet samen met andere clips getoond en kunnen niet gedownload, aangepast of gedeeld worden door gebruikers. Wie zijn video later wil versturen, moet dat wel binnen de 24 uur doen. Alle clips worden daarna automatisch gewist.

Xbox voice rapporteringsinfographic
Het rapporteringsprocess. | Image credit: Microsoft

Momenteel is de functie enkel beschikbaar in Engelstalige landen zoals de VS, Canada, Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Belgische en Nederlandse Xbox Insiders kunnen er nog niet mee aan de slag.

Microsoft onthulde eerder ook de Xbox Game Pass en PC Game Pass games voor juli. Daarnaast is Spelunky 2 niet meer speelbaar via Xbox Game Pass en PC Game Pass.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties