Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox-gebruikers kunnen controllerknoppen toewijzen aan hun toetsenbord

Dankzij de Xbox October Update.

A diagram illustrating how Xbox's new keyboard mapping feature can be applied to the Xbox Adaptive Controller and Elite Series 2 controller.
Image credit: Xbox/Microsoft

Microsoft laat weten dat je via de Xbox October Update controllerknoppen kunt toewijzen aan je toetsenbord. Die functie maakt het voor gamers met beperkte mobiliteit makkelijker maken om games te spelen.

Spelers kunnen via de Xbox Accessoires-app knoppen van de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en de Xbox Adaptive Controller toewijzen aan meer dan 90 verschillende toetsen.

Daarnaast kun je nu Xbox-gameclips importeren, bewerken en opnieuw delen in Clipchamp. Ook werd er een Xbox-menu toegevoegd aan het importeerpaneel van het programma en op dat paneel vind je al je gemaakte captures.

Ten slotte zijn de optionele instellingen van je diagnostische gegevens nu accountgebonden. Daardoor moet je deze instellingen maar één keer goed zetten en worden ze vervolgens automatisch overgedragen wanneer je met je account inlogt op een andere Xbox-console.

In ander nieuws ontdekte je eerder de Xbox Game Pass en PC Game Pass games voor de tweede helft van oktober en weet je dat Microsoft Gaming in het afgelopen kwartaal een recordomzet boekte.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties