Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Game Studios:”Het duurt 4 tot 6 jaar om games te maken”

Vooral bij grote games.

Xbox Game Studios-baas Matt Booty laat aan de redactie van Axios weten dat het vier tot zes jaar duurt om games met een groot budget te maken.

“Ik denk dat de industrie en fans zich moeten realiseren dat games niet meer op twee of drie jaar gemaakt worden. Er zijn hogere verwachtingen en het niveau van getrouwheid dat we kunnen leveren blijft gewoon stijgen”, aldus Booty.

De ontwikkeling van Starfield begon eind 2015.

Door de steeds groter wordende budgetten en het aantal mensen dat aan een titel werkt, is de totale ontwikkelingstijd van games sinds de generatie van de PlayStation 4 en Xbox One merkbaar toegenomen.

De bovenstaande reden verklaart dus waarom de release van Starfield en die van The Elder Scrolls 6 zo lang op zich laten wachten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties