Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Xbox Game Pass heet vanaf nu gewoon Game Pass

Inclusief een nieuw logo.

Microsoft laat via Twitter weten dat Xbox Game Pass en Xbox Game for pc van naam veranderen. Beide abonnementsdiensten heten vanaf nu gewoon Game Pass. Het abonnement krijgt bovendien ook een nieuw logo.

De naamsverandering leidde meteen tot speculaties bij fans over de komst van Game Pass naar de PlayStation 4 of de Switch. Phil Spencer liet echter vorige maand al weten dat Game Pass niet naar concurrerende platformen komt. Vermoedelijk dient de naamswijziging dan ook vooral om verwarring te vermijden voor de pc-versie van de dienst, aangezien die volledig los staat van de Xbox-consoles.

Alle first party games van Microsoft zijn bij de release meteen speelbaar via Game Pass. Daarnaast komen er ook maandelijks andere games naar de dienst. Zo kun je sinds kort bijvoorbeeld aan de slag met Yakuza Kiwami 2 en The Touryst.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties